Το 1998, στο Μουντιάλ της Γαλλίας, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε κόκκινο πανί για τους συμπατριώτες του μετά την αποβολή του στον αγώνα με την Αργεντινή, όπου η Αγγλία αποκλείστηκε, αλλά το γκολ που έβαλε στην Εθνική Ελλάδας με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ τρία χρόνια μετά έφερε και τη συγχώρεσή του από όλο το αγγλικό έθνος, όπως δήλωσε.

Ο Μπέκαμ έκανε δηλώσεις και αναφερόμενος στα παιχνίδια που σημάδεψαν την καριέρα του δεν γινόταν να μην αναφερθεί σε αυτό της Αγγλίας με την Αργεντινή για τη φάση των «16» του Μουντιάλ 1998. Ένα παιχνίδι στο οποίο ο ίδιος είχε δει κόκκινη κάρτα και είχε υποδειχθεί σαν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό.

Τρία χρόνια μετά όμως, το 2001, ο Μπέκαμ ήταν αυτός που σφράγισε την πρόκριση της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2002 ισοφαρίζοντας σε 2-2 την Ελλάδα στο Όλντ Τράφορντ με εκτέλεση φάουλ, με τον ίδιο να δηλώνει τώρα για αυτό το γκολ: «Αισθάνθηκα πως επιτέλους ήρθε η συγχώρεση απ’ ολόκληρο το έθνος μετά από αυτό που είχα κάνει τέσσερα χρόνια νωρίτερα και την αποβολή μου απέναντι στην Αργεντινή. Με συγχώρησαν οι οπαδοί κάθε ομάδας. Ήταν τόσο σημαντικό το παιχνίδι και τόσο ιδιαίτερη η στιγμή. Ήμουν και ο αρχηγός της Αγγλίας σ’ εκείνο το παιχνίδι…».

Πηγή: newsbeast.gr