Στους τρεις συν έναν λόγους για τους οποίους ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οξύνει την ένταση με τη χώρα μας εστίασε το πρωί της Τετάρτης (1/6) η Ντόρα Μπακογιάννη εκτιμώντας όμως πως τουλάχιστον για φέτος η Άγκυρα θα μείνει στα λόγια και την επιθετική ρητορική.

«Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενη στην όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Εγώ εκτιμώ, για φέτος τουλάχιστον, ότι θα μείνουν στη ρητορική. Δεν θα προχωρήσουν. Δεν έχουν και τη δυνατότητα να έχουν δυο μέτωπα ανοιχτά, τη Συρία και το Αιγαίο» επεσήμανε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν σε περίπτωση θερμού επεισοδίου η Ελλάδα θα έχει τους συμμάχους της στο πλευρό της, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία, ωστόσο είναι ερώτημα το πότε θα έχει δίπλα της τους συμμάχους της.

«Την κρίσιμη ώρα, πάντοτε μα πάντοτε, όταν πετάς πάνω από το Αιγαίο, πετάς μόνος σου. Γι’ αυτό τους απασχολεί (τους Τούρκους) τόσο πολύ η αμυντική θωράκιση της χώρας μας» υπογράμμισε.

Επίσης η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε τις τρεις αιτίες που σύμφωνα με την ίδια ευθύνονται για την απόφαση Ερντογάν να οξύνει την ένταση όπως τόνισε «σε σημεία που δεν είχαμε ποτέ».

Οι τρεις συν έναν λόγοι που η Άγκυρα οξύνει την ένταση

  • Πρώτος λόγος, είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της Τουρκίας. Οι δημοσκοπήσεις, η ακρίβεια και η προσπάθεια του «μπλοκ» Ερντογάν – Μπαχτσελί να ωθήσει ακραία εθνικιστικά, για να τραβήξει ψήφους.
  • Δεύτερος λόγος, είναι η παρουσία του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, που προκάλεσε τεράστια ανασφάλεια στην Τουρκία. Ενώ είχαν «δέσει το γάιδαρό τους» τουλάχιστον για την αναβάθμιση των F-16, καθώς η έγκρισή της περνά από το Κογκρέσο θεώρησαν ότι η ομιλία Μητσοτάκη τους έβλαψε.
  • Τρίτος λόγος, είναι ότι η Τουρκία θέλει να τραβήξει το ενδιαφέρον στην Ελλάδα, στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, και στο «βέτο» στην ένταξη Φινλανδίας-Σουηδίας, γιατί θέλουν να πάρουν το «οκ» για την επίθεση στη Συρία. «Θέλουν τουλάχιστον την ανοχή των Αμερικάνων», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.
  • Σε αυτούς τους λόγους, πρόσθεσε και έναν τέταρτο, τις δελφινομαχίες που έχουν αρχίσει στο εσωτερικό του κόμματος Ερντογάν.

«Ενόψει πιθανής ήττας, έχουν αρχίσει να προβάλλονται οι επόμενοι με ιδιαίτερη ένταση. Υπάρχει ένας ανταγωνισμός Ακάρ – Τσαβούσογλου ποιος θα είναι σκληρότερος», τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr