Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank – πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της χώρας – Ίγκορ Βαλαμπούγεφ ανακοίνωσε ότι έφυγε από την Ρωσία και κατετάγη στην πολιτοφυλακή της Ουκρανίας.

Μιλώντας στον ιστότοπο The Insider, ο Βαλαμπούγεφ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται για περισσότερο χρονικό διάστημα στην Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητα μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου (…). Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπίσω την πατρίδα μου».

«Η επίσκεψη μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη», σημείωσε ακόμη ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, ο οποίος χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Στο πλαίσιο της σύρραξης αυτής, ο πατέρας του αναγκάστηκε να ζει επί ένα μήνα σε ένα σκοτεινό υπόγειο, όπως διηγείται.

«Τη στιγμή της δήθεν αυτοκτονίας του, ο Αβάγεφ ήταν ενεργός πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank»

Εξάλλου, ο Βαλαμπούγεφ, ο οποίος δηλώνει ότι για περισσότερο από έξι χρόνια εργαζόταν στην Gazprombank, εξέφρασε την άποψη του για τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της τράπεζας, λέγοντας τα εξής:

«Δεν γνωρίζω με τι ασχολούνταν, ποτέ δεν τον είχα γνωρίσει και τίποτα δεν είχα ακούσει για αυτόν πριν. Επίσης ξέρω ότι τη στιγμή της δήθεν αυτοκτονίας του ήταν ενεργός πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank. Δεν πιστεύω ότι θα σκότωνε την γυναίκα του και την κόρη του, πιστεύω ότι αυτό ήταν σκηνοθετημένο. Γιατί; Είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ίσως να γνώριζε κάτι και να συνιστούσε κάποιο κίνδυνο».

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Απριλίου βρέθηκαν νεκροί στη Μόσχα ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη τους. Στα σώματα όλων εντοπίσθηκαν τραύματα από πυροβόλο όπλο, μεταδίδουν τα πρακτορεία ΑΠΕ ΜΠΕ και Ukrinform.

Ένα άλλο περιστατικό που προκάλεσε ερωτηματικά έλαβε χώρα στην Ισπανία, όπου βρέθηκαν νεκροί, στις 21 Απριλίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec Σεργκέι Προτοσένια, η γυναίκα του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους. Στα σώματα της μητέρας και της κόρης υπήρχαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κήπο του σπιτιού τους. Δίπλα βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος.

Πηγή: newsbeast.gr