Τέσσερα δωρεάν διαγνωστικά τεστ για την COVID-19 θα μπορούν από σήμερα να παραγγέλνουν τα αμερικανικά νοικοκυριά στον ιστότοπο της κυβέρνησης COVIDTests.gov. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν για την αναχαίτιση των λοιμώξεων από τον νέο κορονοϊό τον χειμώνα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει υφιστάμενους πόρους για να πληρώσει για τα τεστ καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει επιτύχει να πείσει το Κογκρέσο να υιοθετήσει νομοσχέδιο για την διάθεση περισσότερων χρημάτων στην αντιμετώπιση της COVID-19 στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα αρχίσει τις παραγγελίες για την μεταφορά του τελευταίου γύρου δωρεάν τεστ στη διάρκεια της εβδομάδας της 19ης Δεκεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα διατίθενται επίσης σε έως και 500 μεγάλες τράπεζες τροφίμων, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχθηκε κριτική πριν από έναν χρόνο επειδή δεν διασφάλισε ότι αρκετά τεστ θα ήταν διαθέσιμα εν μέσω έξαρσης της COVID-19 και των θανάτων που οφείλονταν σε αυτή. Η κυβέρνηση προμηθεύτηκε αργότερα εκατοντάδες εκατομμύρια τεστ για να διατεθούν χωρίς κόστος στους πολίτες

Πηγή: newsbeast.gr