Να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20, την ομάδα των είκοσι μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, πρότεινε η Πολωνία σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, με την Βαρσοβία να υποστηρίζει, μάλιστα, πως η πρόταση αυτή έτυχε «θετικής ανταπόκρισης».

Ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της χώρας Πιοτρ Νόβακ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Στις συναντήσεις με την Τζίνα Ραϊμόντο (την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ), μεταξύ άλλων, προτείναμε να αποκλειστεί η Ρωσία από την G20 και λάβαμε θετική ανταπόκριση. Το θέμα θα το αναλάβει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είπε ο Νόβακ μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βαρσοβία.

G20

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αντίδραση από το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, κατά τις ίδιες πηγές.

Μολονότι δεν σχολίασε συγκεκριμένα την πολωνική ανακοίνωση, μια αμερικανική πηγή είπε, πάντως, στο Reuters ότι η Ρωσία έχει παραβιάσει τους διεθνείς κανόνες, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και επομένως θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες στα διεθνή φόρα.

Πηγή: newsbeast.gr