Στους θαυμαστές των U2 προσφέρθηκε ένα νέο τραγούδι του συγκροτήματος που περιλαμβάται στην επερχόμενη ταινία «Sing 2» και ο αρχηγός τους, Μπόνο συζήτησε με τη συμπαρουσιάστρια του «Today», Τζένα Μπους Χέιγκερ πώς εμπνεύστηκε το νέο σινγκλ, «Your Song Saved My Life».

Το τραγούδι προέρχεται από τη νέα ταινία κινουμένων σχεδίων, στην οποία ο Μπόνο κάνει το σημαντικότερο ντεμπούτο του ως ηθοποιός, ως η φωνή ενός διστακτικού λιονταριού ροκ σταρ, του Κλέι Κάλογουεϊ.

Το συνοδευτικό μουσικό βίντεο για το τραγούδι δεν περιλαμβάνει κανένα μέλος των U2 ούτε σκηνές από την ταινία. Αντίθετα, ρίχνει φως στη δράση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Education Through Music, που παρέχει τη μουσική ως βασικό μάθημα για περισσότερους από 60.000 μαθητές στις ΗΠΑ.

Ο Bono ανέφερε ότι «πραγματικές ιστορίες» προβάλλονται στο βίντεο — νέοι άνθρωποι των οποίων οι ζωές έχουν αλλάξει από τη μουσική.

«Η ζωή τους εξαρτάται από τη μουσική» σημείωσε. «Βλέπετε, το αισθάνομαι αυτό από έναν τραγουδιστή. Υπάρχουν σπουδαίοι επαγγελματίες τραγουδιστές εκεί έξω, δεν με ενδιαφέρουν».

Το «Your Song Saved My Life» είναι εμπνευσμένο από τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος ο Μπόνο, από τους φόβους και τις ανασφάλειές του.

«Κάποιοι τραγουδούν για να ζήσουν. Μερικοί άνθρωποι τραγουδούν για να επιβιώσουν. Είμαι ένας από τους τελευταίους» τόνισε.

«Υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που θα πέθαινε χωρίς αυτή τη μορφή έκφρασης, επειδή κάποιος είπε ότι ως ερμηνευτής, η ανασφάλεια είναι η καλύτερη ασφάλειά σου. Σε κάθε σπουδαίο ερμηνευτή κάτι λείπει» διευκρίνισε ο Ιρλανδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός.

«Υπάρχει ένα κενό που προσπαθείς να καλύψεις» είπε.

«Μερικές φορές είναι ωραίο να γράφεις χωρίς σκοπό» ανέφερε στη συνέχεια και τόνισε ότι τα μέλη του γκρουπ είναι ενθουσιασμένα που θα συνεργαστούν ξανά και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει κάποια ηχογράφηση.

Πηγή: newsbeast.gr