Να ανακοινώσει την επιβολή νέου lockdown σε εθνική κλίμακα στην Βρετανία την ερχόμενη εβδομάδα σκέφτεται ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, καθώς τα νοσοκομεία κατακλύζονται από ασθενείς του κορονοϊου.

Σύμφωνα με τους Times, μάλιστα, τα νέα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και να ισχύσουν ως την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα για να αναγγείλει τα μέτρα: όλα τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις θα αναστείλουν τη λειτουργία τους, εξαιρουμένων όσων κρίνεται πως είναι «απολύτως απαραίτητο» να συνεχίσουν και των «εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γυμνασίων, λυκείων και πανεπιστημίων), πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Πάντως, η επιβολή των νέων μέτρων τελεί ακόμη υπό συζήτηση και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις, έγραψαν οι Τάιμς επικαλούμενοι ανώτερη κυβερνητική πηγή. Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι κατέγραψε 24.405 κρούσματα μόλυνσης από την Covid-19 και ακόμη 274 θανάτους ασθενών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Πηγή: newsbeast.gr