Βράχο της Βρετανίας χαρακτήρισε τη βασίλισσα Ελισάβετ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σήμερα θα την τιμήσει, πριν από τους τετραήμερους εορτασμούς της επόμενης εβδομάδας για τη συμπλήρωση 70 χρόνων στο θρόνο.

Η 96χρονη Ελισάβετ συμπλήρωσε επτά δεκαετίες στο θρόνο τον Φεβρουάριο, ενώ οι επετειακές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τελετής ευχαριστιών, αλλά και μιας μουσικής συναυλίας έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, θα πραγματοποιηθούν από τις 2 ως τις 5 Ιουνίου.

Οι τετραήμεροι εορτασμοί θα αρχίσουν την επόμενη Πέμπτη, με την παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση «Trooping the Colour» στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ την Παρασκευή θα γίνει μία επίσημη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στη βρετανική πρωτεύουσα. Την επόμενη ημέρα, θα πραγματοποιηθεί μία μουσική συναυλία έξω από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ, ενώ την τελευταία ημέρα των εορτασμών θα γίνει μία μεγαλοπρεπής παρέλαση σε όλο το Λονδίνο.

Βρετανία

Οι πολιτικοί στο κοινοβούλιο θα τιμήσουν σήμερα την βασίλισσα σε μία λιτή συνεδρίαση με την έναρξη της σχετικής συζήτησης να γίνεται από τον Τζόνσον αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters.

«Σήμερα, τιμούμε την ηγέτη της χώρας, με τη χρονική διάρκεια της υπηρεσίας της, αλλά και την αφοσίωσή της στο καθήκον, απλά να μην έχουν προηγούμενο» θα τονίσει ο Μπόρις Τζόνσον απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Η μόνη βασίλισσα, την οποία, οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε και ο βράχος στον οποίο το έθνος μας και ο λαός μας στηρίζονται για όσα περάσαμε σε αυτά τα εβδομήντα χρόνια»

Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Ελίζαμπεθ έγινε η βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και άλλων περισσοτέρων από δώδεκα βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μετά το θάνατο του πατέρα της, Βασιλιά Γεωργίου του 6ου στις 6 Φεβρουαρίου του 1952, όταν η ίδια βρίσκονταν στην Κένυα στο πλαίσιο ενός διεθνούς ταξιδιού.

Ο Τζόνσον θα τονίσει ότι οι λαοί του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας των Εθνών, της ομάδας των 54 χωρών τις οποίες ηγείται η βασίλισσα, θα ήταν αδιάντροπο να εορτάσουν όχι το θεσμό, αλλά το πρόσωπο που φοράει την κορώνα.

«Αυτή η ξεχωριστή γυναίκα, η οποία, από το Θεό, αλλά και με την εξουσία που έχει, οδήγησε αυτή τη χώρα σε καλούς, αλλά και σε δύσκολους καιρούς, που αφιέρωσε τη ζωή της στο λαό της, στην πολυαγαπημένη της Κοινοπολιτεία, αλλά και στην ουσία της ιδέας για το πως πρέπει να είναι μία συνταγματική μοναρχία» θα τονίσει ο Τζόνσον.

Διαβάστε στο Newsbeast: Ποια είναι στην πραγματικότητα η βασίλισσα Ελισάβετ; – Οι φανταστικές ζωές της Λίλιμπετ

Πηγή: newsbeast.gr