Ο David Guetta είναι ένας ακόμη καλλιτέχνης που χρησιμοποίησε την τεχνητή νοημοσύνη για να αναπαράγει τα φωνητικά του Eminem σε ένα από τα τραγούδια του.

Ο Γάλλος DJ, μουσικός παραγωγός έκανε ανάρτηση στο Twitter με βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται να παίζει το τραγούδι με τίτλο «Emin-AI-em», όπως το ονόμασε, σε ένα από τα live set του.

Ο Ντέιβιντ Γκέτα ακούγεται να λέει «αυτός είναι ο μελλοντικός rave ήχος, γίνομαι φοβερός και υπόγειος» με μια φωνή που μοιάζει τρομερά πολύ με τη φωνή του αληθινού Eminem.

Ο Ντέιβιντ Γκέτα δήλωσε σε συνέντευξη ότι το έκανε ως αστείο και δημιούργησε το τραγούδι, αφού ανακάλυψε τους ιστότοπους AI που δημιουργούν στίχους σχεδόν πανομοιότυπους με εκείνους που θα έγραφε ο πραγματικός καλλιτέχνης. «Βασικά, μπορείς να γράψεις στίχους στο στυλ οποιουδήποτε καλλιτέχνη θέλεις. Έτσι, πληκτρολόγησα “γράψε έναν στίχο στο στυλ του Eminem για Future Rave (είδος της ηλεκτρονικής/χορευτικής μουσικής)” και πήγα σε έναν άλλο ιστότοπο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναδημιουργήσει τη φωνή» εξήγησε. «Έβαλα το κείμενο σε αυτό, έπαιξα την ηχογράφηση και ο κόσμος τρελάθηκε».

Καθώς οι χρήστες του Twitter άρχισαν να αμφισβητούν την ηθική χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στα τραγούδια, ο Γκέτα διευκρίνισε απαντώντας σε σχόλια, ότι «προφανώς» δεν θα κυκλοφορήσει το τραγούδι εμπορικά.

Πηγή: newsbeast.gr