Με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό, ο Τζέιμς ΜακΚλίν, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με αυτισμό σε ηλικία 33 ετών, αφού παρατήρησε παρόμοια χαρακτηριστικά με την κόρη του, η οποία έχει επίσης διαγνωσθεί με αυτισμό.

Ο ΜακΚλίν, που αγωνίζεται στην αγγλική Γουίγκαν και στην εθνική Ιρλανδίας, ανέφερε σε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, πως άρχισε να καταλαβαίνει ότι μπορεί να πάσχει από αυτισμό, όταν έβλεπε ομοιότητες στην συμπεριφορά και στα χαρακτηριστικά του ίδιου και της κόρης του.

Η ανάρτησή του ΜακΚλίν και η αποκάλυψη για τον αυτισμό:

«Όπως όλοι ξέρετε, η κόρη μου, Γουίλοου Άιβι, είναι αυτιστική. Τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αλλάξει την ζωή μου με τον πιο εκπληκτικό τρόπο, αλλά ήταν και πολύ δύσκολα μερικές φορές γιατί ως μπαμπάς της, την είδα να ξεπερνάει πολλά εμπόδια στην ζωή της και να μαθαίνει πώς να διαχειρίζεται τις προκλήσεις στην καθημερινή της ζωή.

Όσα περισσότερα μαθαίναμε με την σύζυγό μου για τον αυτισμό, τόσο περισσότερο αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως μοιάζω πολύ με την κόρη μας, πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζαμε.

Έβλεπα τόσα πολλά μικρά χαρακτηριστικά σε εκείνη που βλέπω και στον εαυτό μου. Έτσι αποφάσισα να πάω και να κάνω μια εξέταση για αυτισμό.

Ήταν ένα μικρό “ταξίδι” και τώρα που έχω την τελική διάγνωση, νιώθω ότι ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ, λόγω και της εβδομάδας αυτής (Παγκόσμια Εβδομάδα Αποδοχής του Αυτισμού).

Σκέφτηκα λίγο το αν θα το μοιραστώ δημόσια, γιατί το έκανα για την Γουίλοου Άιβι, ώστε να ξέρει πως καταλαβαίνω τι περνάει αλλά και να της δείξω το πως είναι αυτιστική δεν θα την κρατήσει πίσω από το να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της και τα όνειρά της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης πως η περιορισμένη οπτική γωνία που έχουν ορισμένοι (σ.σ. γύρω από τον αυτισμό) «δεν μπορούν να μας καθορίσουν».

Ο ΜακΚλίν είναι ενεργό στέλεχος της εθνικής Ιρλανδίας. Η ομάδα της χώρας του βρίσκεται στον ίδιο όμιλο, το δεύτερο, με την εθνική Ελλάδας στην προκριματική διαδικασία για το EURO 2024.

Πηγή: newsbeast.gr