Ο Ιταλός νομικός Κάρλο Ταορμίνα αναλαμβάνει επικεφαλής της ευρωπαϊκής νομικής ομάδας  του καταδικασθέντα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό.

«Το όνομά του θα γίνει εφιάλτης στους επίορκους δικαστές. Την καλησπέρα μου στην κ. Λεπενιώτη (σ.σ. την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εξέδωσε την απόφαση)» αναφέρει προκλητικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής της Εθνικής Λαϊκής Συνείδησης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λαγό, ο συγκεκριμένος δικηγόρος υπεράσπισης «έχει ασχοληθεί με πασίγνωστες υποθέσεις όπως το μακελειό της Ustica καθώς,  η δολοφονία της Marta Russo, η δολοφονία του Carlo Giuliani κατά τη διάρκεια της Συνόδου G8 στη Γένοβα, υποθέσεις που αφορούν στην  Sacra Corona Unita καθώς και πλήθος άλλων υποθέσεων που έχουν συνταράξει την ιταλική κοινή γνώμη.

Παράλληλα, ο Taormina ασχολείται και με την ακαδημαϊκή του καριέρα, αφού από το 1975 είναι καθηγητής ποινικής δικονομίας σε ιταλικά πανεπιστήμια».

Ο ίδιος ο δικηγόρος Κάρλο Ταορμίνα στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής κάνει ήδη λόγο για… πολιτική δίωξη. Όπως τονίζει, «είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, υπάρχουν πολιτικές δίκες.

Αυτές οι δίκες σύμφωνα με τη λογική των «πολιτικά ορθών» πλήττουν άνδρες και γυναίκες που έχουν μια χριστιανική οπτική για την κοινωνία. Αν η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ενάντια στην παράνομη μετανάστευση, αν ήταν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων ή αν αποτελούταν από μαρξιστές, δεν θα ήταν σε δίκη σήμερα.

Τα ανώτατα ευρωπαϊκά δικαστήρια θα πρέπει να ασχοληθούν με το ζήτημα, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το έλλειμμα δικαιοσύνης».

Πηγή: newsbeast.gr