Η άμεση, αποτελεσματική και επιτακτική αντιμετώπιση των κινδύνων που γεννά η κλιματική κρίση, έχει κινητοποιήσει πανευρωπαϊκά μεγάλα αυτοδιοικητικά δίκτυα και συμμαχίες ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Η Αθήνα συμμετέχει ενεργά, αντλεί εμπειρίες, βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες λύσεις και ετοιμάζεται σύντομα να ανακοινώσει το ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που εκπονείται εδώ και μήνες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

Μιλώντας στη Στοκχόλμη σε ένα τέτοιο φόρουμ, CitiesStockholm+50HighLevelForum, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η κλιματική κρίση είναι τελικά θέμα ισότητας, ασφάλειας και δημοκρατίας» και για το λόγο αυτό η δράση μας πρέπει να είναι άμεση και στοχευμένη. Επειδή όπως σημείωσε, αφορά τη ζωή όλων και ιδίως των πλέον ευάλωτων.

Στην Αθήνα, όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης, κάθε έργο, κάθε δράση, κάθε πρωτοβουλία έχει στον πυρήνα της να θωρακίσει την πόλη έναντι των πολυποίκιλων κινδύνων της κλιματικής ανατροπής.

«Από το Πάρκο Τσέπης που ανακουφίζει τη γειτονιά μέχρι τη Διπλή Ανάπλαση που ανακουφίζει την πόλη. Από το να ξανα-διεκδικήσουμε το δημόσιο χώρο, μέχρι τις γειτονιές όπου όλα είναι σε απόσταση 15′ με τα πόδια», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης «συστήνοντας» ξανά σε ένα μεγάλο και ενδιαφέρον κοινό την Αθήνα. Μια πόλη που δεν ομφαλοσκοπεί, δεν αρκείται στην αρχαία δόξα της, αλλά μετατρέπεται σε μια σύγχρονη συμπεριληπτική πρωτεύουσα που δρα για να προστατεύσει το περιβάλλον και αγωνιά για την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων της. Ο κ. Μπακογιάννης έφυγε από τη Στοκχόλμη με πολλές προσκλήσεις από ομολόγους του, οι οποίοι μάλλον ξαφνιάστηκαν ευχάριστα από τις πρωτοβουλίες και το συνεκτικό σχέδιο της Αθήνας προκειμένου να κερδίσει έδαφος στη μάχη για την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα.

Πηγή: newsbeast.gr