Ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του αείμνηστου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα που είχε δολοφονηθεί το 1991 κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, ορίστηκε συντονιστής της νέας Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που συνεδριάζει για πρώτη φορά αυτή την ώρα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω.

Ο κ. Τεμπονέρας δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και ανήκει στην εσωκομματική τάση ΡΕΝΕ, που είναι η αριστερή πτέρυγα των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι στη νέα Εκλογική Επιτροπή του κόμματος που θα συντονίσει και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν ενόψει των νέων εκλογών της 25ης Ιουνίου, μετέχουν οι: Ράνια Σβίγκου, Πόπη Τσαπανίδου, Αλέξης Χαρίτσης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Θρασκιά, Κώστας Ζαχαριάδης, Διάνα Βουτυράκου, Νικόλας Φαραντούρης, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γρήγορης Θεοδωράκης, Χάρης Μαμουλάκης, Έφη Αχτσιόγλου, Αθηνά Λινού, Δημήτρης Λυριτσής, Τζένη Λειβαδαρου, Κινυούα Μάινα Νικόδημος, Μακρίνα- Βιόλα Κώστη, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Καραμέρος.

Να σημειωθεί ότι την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ο συγγραφέας, αρθρογράφος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης, σε μία κίνηση που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Κι αυτό γιατί οι απόψεις του πολλές φορές έχουν προκαλέσει αντιδράσεις κατά καιρούς από κύκλους της Αριστεράς και αυτό είναι που κάνει την κίνηση του Τσίπρα να τον φέρει προς το μέρος του, ακόμα πιο ενδιαφέρουσα. Ο γνωστός καθηγητής, θα έχει την ευθύνη σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα, θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και θα προτείνει τις επόμενες κινήσεις βάσει των στοιχείων που θα αναλύει.

Πηγή: newsbeast.gr