Πολύ σοβαρή είναι η κατάσταση στη Γερμανία με την αναζωπύρωση της επιδημίας της Covid-19, όπως προειδοποίησε σήμερα η υγειονομική αρχή αναφοράς, η οποία ζήτησε να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αναχαιτισθεί η εξάπλωση των μολύνσεων.

«Η κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή παγκοσμίως» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Λόταρ Βίλερ, πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI), καθώς η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ στον αριθμό των νέων μολύνσεων, με 11.287 επιπλέον να καταγράφονται μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Συνολικά τουλάχιστον 380.762 άνθρωποι έχουν μολυνθεί από την έναρξη της επιδημίας του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, από τους οποίους 9.875 έχουν πεθάνει.

«Ο ιός μπορεί να διαδοθεί ανεξέλεγκτα» σε ορισμένες περιοχές από τον Σεπτέμβριο, προσέθεσε ο Βίλερ, ο οποίος εξήγησε ότι «οι νέοι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο εκτεθειμένοι στον ιό».

«Όσο περισσότερο θα μολύνονται άνθρωποι σε ιδιωτικούς κύκλους τόσο περισσότερο θα μεταδίδουν τον ιό αλλού», είπε.

Ο πρόεδρος του RKI διαβεβαίωσε ωστόσο ότι παραμένει πιθανό να «αναχαιτισθεί» η εξάπλωση της πανδημίας «τηρώντας συστηματικά τα περιοριστικά μέτρα», αλλά και «αερίζοντας τακτικά» τους κλειστούς χώρους: «δεν είμαστε αδύναμοι»

Ο Λόταρ Βίλερ είπε ακόμη ότι η Γερμανία εξακολουθεί να έχει την ικανότητα να φροντίσει ασθενείς με COVID-19 από άλλες χώρες.

Εξάλλου η Γερμανία εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελβετία, την Ιρλανδία, την Πολωνία και το μεγαλύτερο μέρος της Αυστρίας στην προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, οι χώρες αυτές έχουν καταγράψει μεγάλη αύξηση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι προειδοποιήσεις τίθενται σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου, ανέφερε το Ρόμπερτ Κοχ.

Η ταξιδιωτική οδηγία για την Αυστρία εξαιρεί την επαρχία της Καρίνθιας.

Η Γερμανία, όπως και το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, βρίσκεται αντιμέτωπη εδώ και αρκετές εβδομάδες με μια ισχυρή αύξηση των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19.

Απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας, οι γερμανικές αρχές αυστηροποίησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, επιβάλλοντας κυρίως απαγορεύσεις στις συναθροίσεις.

Τοπικοί περιορισμοί έχουν αποφασιστεί επίσης, όπως στο Βερολίνο, όπου η χρήση της μάσκας επιβλήθηκε σε ορισμένους πολυσύχναστους δρόμους. Μια αλπική περιοχή στο νότιο τμήμα της χώρας, γύρω από το Μπερχτεσγκάντεν, τέθηκε σχεδόν σε πλήρες lockdown.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από τους πολίτες το Σάββατο να μειώσουν στον μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές σχέσεις καλώντας τους να «μείνουν στο σπίτι» όσο είναι δυνατό.

«Το πώς θα είναι ο χειμώνας, το πώς θα είναι τα Χριστούγεννά μας, θα αποφασιστεί τις ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες», προειδοποίησε.

Πηγή: newsbeast.gr