Πλέον, η καλόγρια Αντρέ από την Γαλλία που είναι 118 ετών, θεωρείται ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, καθώς πέθανε η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ, Κάνε Τανάκα, σε ηλικία 119 ετών.

Όπως αναφέρει το cnn.com, η μοναχή ζει σε οίκο ευγηρίας στη νότια Γαλλία και παράλληλα θεωρείται η γηραιότερη καλόγρια στον πλανήτη. Η ίδια γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904 και προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια αφιερώνοντας την αγάπη και την στοργή της σε ορφανά και ηλικιωμένους ενός νοσοκομείου.

Μάλιστα, το 2021 σε ηλικία 117 ετών νόσησε με κορονοϊό, όμως κατάφερε να αναρρώσει και να νικήσει τον ιό μέσα σε τρεις εβδομάδας. Επίσης, αναφερόμενη στο μυστικό της μακροζωίας της, είπε ότι ίσως κρύβεται σε δύο γαστριμαργικές απολαύσεις: τη σοκολάτα και το κρασί.

Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή της στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι «RMC Story», η αδελφή Αντρέ δήλωσε ότι «θα ήταν καλύτερα στον παράδεισο, αλλά ο καλός Κύριος δεν την θέλει ακόμα», ενώ αποκάλεσε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο ως «θλιβερή τιμή».

Πηγή: newsbeast.gr