Το Διοικητικό Δικαστήριο του Βερολίνου απέρριψε σήμερα την προσφυγή του πρώην καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ κατά της απόφασης της Bundestag να του στερήσει μέρος των προνομίων του.
Τον Μάιο του 2022, λίγο μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η επιτροπή προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, κατόπιν αιτήματος του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε να αναστείλει το δικαίωμα του κ. Σρέντερ να διατηρεί γραφείο με συνεργάτες εντός της Bundestag, με έξοδα της πολιτείας. Ως αιτιολογία δεν αναφέρθηκε η σχέση του πρώην καγκελάριου με τον ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον τόσο συχνά επίσημες υποχρεώσεις ώστε να δικαιολογείται η μόνιμη διάθεση γραφείου. Η μισθοδοσία των εννέα συνεργατών του κόστισε το 2021 407.000 ευρώ, αλλά οι περισσότερες θέσεις είχαν μείνει στο μεταξύ κενές, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι συνεργάτες του πρώην καγκελάριου παραιτήθηκαν, εξαιτίας της παραμονής του Γκέρχαρντ Σρέντερ ως συνεργάτη των ρωσικών ενεργειακών κολοσσών. Η απόφαση της Bundestag δεν έθιξε πάντως τη σύνταξη και την προσωπική ασφάλεια του σοσιαλδημοκράτη πολιτικού.

Με αγωγή του ο κ. Σρέντερ όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζητούσε να του επιστραφεί το γραφείο και να τοποθετηθούν εκ νέου συνεργάτες, χαρακτηρίζοντας την απόφαση παράνομη. Το δικαστήριο πάντως, στο οποίο ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν παρουσιάστηκε, αποφάσισε διαφορετικά και απέρριψε την προσφυγή του. Αναμένεται ότι η υπόθεση θα προχωρήσει στον επόμενο βαθμό.

Πηγή: newsbeast.gr