Ξεκάθαρο μήνυμα στον Βλαντίμιρ Πούτιν να κηρύξει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία έστειλε ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ιδρυτής της Wagner Group και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου, καθώς έχουν εκπληρωθεί οι στοίχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

«Για τις Αρχές και την κοινωνία στο σύνολό της είναι σήμερα αναγκαίο να μπει ένα πλήρες τέλος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Η ιδανική επιλογή είναι να ανακοινωθεί το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και να ενημερωθούν άπαντες ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τα αποτελέσματα που σχεδίαζε και υπό μία έννοια πράγματα τα πετύχαμε», έγραψε στο Telegram ο Πριγκόζιν και πρόσθεσε:

«Η Ρωσία απέκοψε την (σ.σ. πρόσβαση της Ουκρανίας στην) Αζοφική Θάλασσα και ένα μεγάλο κομμάτι της Μαύρης Θάλασσας, κατέλαβε ένα μεγάλο κομμάτι του ουκρανικού εδάφους και δημιούργησε έναν χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία. Τώρα μόνον έναν πράγμα απομένει: Να εδραιώσουμε τα ερείσματά μας στα εδάφη που ήδη έχουμε».

Είναι η πρώτη φορά που ένας από τους άμεσα εμπλεκόμενους στις μάχες της ανατολικής Ουκρανίας ανώτερους υπασπιστές του Βλαντίμιρ Πούτιν ριψοκινδυνεύει μια έκκληση για τον τερματισμό της εισβολής.

Υπό ρωσική κατοχή άλλες δύο περιοχές στο Μπαχμούτ

Οι μαχητές της Wagner Group κατέλαβαν άλλες δύο περιοχές στην ουκρανική πόλη του Μπαχμούτ, όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Το Reuters δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την αναφορά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν από μερικές περιοχές της αναφερόμενης πόλης, καθώς η Ρωσία επιχειρεί μία νέα επίθεση με ισχυρά πυρά πυροβολικού κατά τις τελευταίες δύο ημέρες, όπως ανέφερε η Βρετανία, σε μία σχετική ενημέρωση για τις πολεμικές επιχειρήσεις.

Πηγή: newsbeast.gr