Οι πολλές χιονοπτώσεις που επικράτησαν τον φετινό χειμώνα -και τον Μάρτιο- στάθηκαν σύμμαχος στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, τόσο για τις ημέρες λειτουργίας του, αλλά και για την επισκεψιμότητά του. Το χιονοδρομικό παρέμεινε ανοιχτό για 55 ημέρες και το επισκέφθηκαν περισσότεροι από 20.000 επισκέπτες και χιονοδρόμοι.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου στις Αγριόλευκες και σε απόσταση αναπνοής από τα Χάνια, έκλεισε την περασμένη Παρασκευή, αν και υπάρχει ακόμη άφθονο χιόνι που ξεπερνά σε πολλά σημεία ακόμη και το 1,5 μέτρο. Με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν πλέον, από τις 10 περίπου το πρωί, το χιόνι χάνει την σταθερότητά του και δημιουργούνται συνθήκες λάσπης στις πίστες, με αποτέλεσμα να γίνεται επικίνδυνο για τους λάτρεις του σκι.

Ο υπεύθυνος του Χιονοδρομικού Κέντρου Γρηγόρης Ιγγλέσης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτούργησε 55 μέρες, αριθμός ρεκόρ εδώ και πάρα πολλά χρόνια και τόσες πολλές ημέρες λειτουργίας δεν είχαμε ξανά στο πρόσφατο παρελθόν. Είχαμε καλά έσοδα και μεγάλη επισκεψιμότητα. Συνολικά αυτοί που έκοψαν εισιτήρια, άγγιξαν τους 12.000, ενώ οι επισκέπτες στο Χιονοδρομικό Κέντρο ξεπέρασαν τους 20.000. Ας μη ξεχνάμε ότι το Χιονοδρομικό ήταν κλειστό τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας. Με την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή λειτουργία του, βοηθήσαμε ώστε να έχουν έναν πολύ καλό χειμώνα και τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και γενικά όσοι επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται στην γύρω περιοχή».

Πηγή: newsbeast.gr