Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα του Πάσχα, καθώς ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις αναμένεται σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ η θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με το meteo.gr, προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Θεσσαλίας, ενώ κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 23 βαθμούς), 11 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 9 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στο Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως τους 27 βαθμούς), 9 έως 24 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 11 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 23 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Κορινθιακό Κόλπο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στο Σαρωνικό μετά το μεσημέρι από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε τη Δευτέρα του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Πηγή: newsbeast.gr