Ο Ενές Καντέρ έχει συνδέσει το όνομά του με την Ελλάδα. Τη βοήθησε στις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας πριν από μερικά χρόνια. Και όπου σταθεί και όπου βρεθεί, μιλάει με τα καλύτερα λόγια. Την περσινή σεζόν ήταν ο καταλύτης για την άφιξη του Μάριο Χεζόνια στο ΟΑΚΑ, ενώ άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο κάποτε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Αυτό το κάποτε ίσως να είναι πιο κοντά από ποτέ. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι ο Καντέρ, ο οποίος πλέον έχει λάβει διαβατήριο Ηνωμένων Πολιτειών, ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Ο πρωταρχικός στόχος του είναι να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της επιστροφής των προσφύγων που φεύγουν από την Τουρκία, αλλά και γενικότερα το προσφυγικό θέμα από τη γειτονική χώρα.

Ακόμη δεν υπάρχει κάτι δεδομένο, ωστόσο οι επαφές ανάμεσα στην πλευρά του Καντέρ και ανθρώπων που μπορούν να τον φέρουν σε επαφή με τον πρωθυπουργό, είναι συνεχόμενες.

Ωστόσο, το προσφυγικό θέμα δεν θα είναι το μοναδικό στην ατζέντα του Καντέρ. Αυτή τη στιγμή ο Τούρκος σέντερ φοράει τη φανέλα των Χιούστον Ρόκετς, μετά την ανταλλαγή που τον έστειλε εκεί απ’ τους Μπόστον Σέλτικς. Σύντομα αναμένεται να μείνει ελεύθερος, με την προοπτική να βρει την επόμενη ομάδα του.

Όταν ο Καντέρ επισκεφθεί την Ελλάδα και ανάλογα με την εξέλιξη της συζήτησης με τον πρωθυπουργό, θα διερευνήσει και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί επαγγελματικά στη χώρα μας.

Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει το ανθρωπιστικό έργο του, βοηθώντας ακόμα περισσότερο τους συμπατριώτες του και φυσικά να το συνδυάσει και με το μπάσκετ.

Πηγή: newsbeast.gr