Έχουν περάσει κοντά στα 6 χρόνια από τότε που ο Douleutaras μπήκε στη ζωή μας και άλλαξε τελείως τον τρόπο με τον οποίο ερχόμαστε σε επαφή με επαγγελματίες τεχνικών επαγγελμάτων για τυχόν εργασίες που χρειαζόμαστε στο σπίτι. Η online πλατφόρμα έχει πλέον δημιουργήσει ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματιών για το σπίτι και έχει φέρει την ανατροπή στον χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Από τη μία, έχει βοηθήσει στην εξάλειψη πολλών στερεότυπων που επικρατούσαν, αφού μέχρι πρόσφατα όταν χρειαζόμασταν έναν υδραυλικό, ηλεκτρολόγο, ψυκτικό ή γενικά κάποιον άλλον τεχνικό, καλούσαμε τελευταία στιγμή τον τοπικό τεχνικό, που θα ήταν συνήθως ένα ή δύο άτομα, για να διορθώσουν τη ζημιά. Μέσα από το Douleutaras αυτό το μοντέλο παύει να είναι η νόρμα και μας αποδεικνύει ότι τα τεχνικά επαγγέλματα μπορούν να εξελιχθούν σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες εταιρείες.

Μπαίνοντας στην πλατφόρμα, μέσα σε λίγα κλικ, μπορούμε να βρούμε έναν αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο σπίτι, είτε πρόκειται για τεχνικές εργασίες (ελαιοχρωματισμό), είτε για επείγουσες εργασίες (υδραυλικές, ηλεκτρολογικές), είτε ακόμη και καθαρισμό σπιτιού.

Πέρα από την ευκολία στην επικοινωνία, το Douleutaras, μέσα από τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας βοηθάει τους συνεργάτες επαγγελματίες του να εξελιχθούν και αυτό είναι κάτι που γίνεται έμπρακτα σ’ όλους τους συνεργάτες σε καθημερινή βάση.

Σε πρώτο στάδιο, ο επαγγελματίας έχει πλήρη εικόνα του πόσες εργασίες θα διαχειριστεί ανά βδομάδα. Επίσης μέσα από τις αξιολογήσεις μπορεί να καταλάβει που είναι καλός και που υστερεί, ενώ έχει και συνολική εικόνα των εσόδων και μπορεί να συνειδητοποιήσει ευκολότερα τα περιθώρια ανάπτυξής του.

Ο Κωνσταντίνος Χαραλάμπους (Μεταφορές/Μετακομίσεις) βρίσκεται στο Douleutaras εδώ και 4 χρόνια και θεωρεί την εφαρμογή ιδιαίτερα χρήσιμη για την εύρεση πελατών και την εξέλιξη του κάθε επαγγελματία. «Οι αξιολογήσεις των πελατών είναι η ανταμοιβή της δουλειάς μας» αναφέρει χαρακτηριστικά. Η εφαρμογή τον έχει βοηθήσει τόσο πολύ αφού όπως τονίζει «Όσες μεταφορές έκανα τον χρόνο, τώρα με το Douleutaras τις κάνω σε έναν μήνα». Ο κ. Χαραλάμπους ξεκίνησε μόνος του και τώρα έχει 7 άτομα προσωπικό και έχει αναπτύξει τον στόλο των φορτηγών του. Δοκίμασε την εφαρμογή αρχικά ως πελάτης, του άρεσε η εμπειρία και αφού το παρακολούθησε για λίγο και είδε την ανοδική πορεία, αποφάσισε να γίνει συνεργάτης. Ο ίδιος θεωρεί το Douleutaras βασικό κομμάτι στο sucess story του και συμβουλεύει τους συναδέλφους: «για να πετύχεις στο Douleutaras πρέπει να έχεις επαγγελματισμό, τυφλή εμπιστοσύνη και να μην το φοβηθείς».

Η πλατφόρμα επίσης διαθέτει προσωπική ψηφιακή βοηθό για τον κάθε επαγγελματία που τον καθοδηγεί και τον βοηθάει να εστιάζει τις προσπάθειες του σε τομείς που παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτόν, καθώς και να διαχειρίζεται πιο αποδοτικά μεγαλύτερο όγκο εργασιών. Και όταν χρειάζονται περισσότερη βοήθεια τότε οι ίδιοι οι άνθρωποι του Douleutaras, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες-συνεργάτες τους για την παροχή υποστήριξης.

Για τον Δημήτρη Λιαπάτη που ασχολείται με τις ανακαινίσεις, η εφαρμογή είναι τόσο εύχρηστη και βοηθητική που βασίζεται πλήρως σε αυτήν για την οργάνωση της επιχείρησής του, αφού όπως τονίζει «η εφαρμογή είναι εύχρηστη, με οργανώνει. Δεν έχω βιβλίο για σημειώσεις, όλα τα βλέπω και τα ενημερώνω στην εφαρμογή». Από το 2016 μέχρι σήμερα που συνεργάζεται με το Douleutaras παρατηρεί εξέλιξη τόσο στον ίδιο, όσο και στην εταιρεία, αφού αρχικά είχε ξεκινήσει μόνος του, ενώ πλέον έχει 6 άτομα συνεργείο και έξτρα φορτηγό.

Εξελίσσοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες του ο επαγγελματίας επιβραβεύεται από την πλατφόρμα , αφού είναι σχεδιασμένη να ώστε να προωθεί και να επιβραβεύει τους καλύτερους επαγγελματίες, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την δίκαιη μεταχείριση και την ανέλιξη των συνεργατών της.

Η ανάγκη για ανέλιξη και ανάπτυξη είναι κάτι που πολλοί επαγγελματίες αναζητούν. Η εταιρεία διαπίστωσε μέσω εσωτερικής έρευνας πως πολλοί επιθυμούσαν να μεγαλώσουν την επιχείρησή τους και να εξελιχθούν αλλά δεν γνώριζαν τον τρόπο. Γι΄αυτό το λόγο δημιούργησε το Pros Academy. Το Douleutaras σε συνεργασία με το ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει στους επαγγελματίες συνεργάτες του, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το Πρόγραμμα Πιστοποίησης: “Σύγχρονη Επιχειρηματικότητα & Ανάπτυξη”. Το εξειδικευμένο αυτό πρόγραμμα  έχει ως στόχο, την παροχή γνώσεων σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιχειρηματικότητας, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και μεθοδολογιών ανάπτυξης μιας σύγχρονης επιχείρησης.

Αναμφισβήτητα οι επαγγελματίες που ανήκουν στο δίκτυο Douleutaras απολαμβάνουν μία σειρά από οφέλη, όπως εύρεση και ανάπτυξη πελατολογίου, πρόσβαση σε καινοτόμα εργαλεία και διαρκή υποστήριξη από εξειδικευμένη ομάδα της πλατφόρμας. Η πλατφόρμα φιλοδοξεί όχι μόνο να διευκολύνει τη δουλειά των συνεργατών της σε καθημερνή βάση αλλά και να βοηθήσει στην εξέλιξη και ανάπτυξη των επιχειρήσεων του.

Πηγή: newsbeast.gr