Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, δικηγόρος του Γιάννη Λαγού και πατέρας του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ήταν ένας από τους ανθρώπους που χαιρέτισαν ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που συνεχίστηκε σήμερα έπειτα από διακοπή δύο μηνών.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ανάρτησε στα social media η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα και εν μέσω συνεχών αντεγκλήσεων μεταξύ των οπαδών του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού και των υποστηρικτών του Παύλου Φύσσα, σήκωσε το χέρι του και χαιρέτισε ναζιστικά.

Ένας περήφανος φασίστας χαιρετάει ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Είναι ο Κώστας Πλεύρης, δικηγόρος του νεοναζί Γιάννη Λαγού.

Posted by Mariniki Alevizopoulou on Wednesday, September 28, 2022

«Εγώ είμαι φασίστας, δικάζομαι εγώ για τα φρονήματα μου; Οι ιδέες και τα φρονήματα δεν δικάζονται σύμφωνα με ΕΣΔΑ και Σύνταγμα» είχε πει στην ίδια αίθουσα ο Κωνσταντίνος Πλεύρης προ δύο μηνών περίπου κατά την εκδίκαση του αιτήματος αποφυλάκισης τεσσάρων καταδικασθέντων σε πρώτο βαθμό στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και δεν ήταν ο μοναδικός, καθώς ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε νωρίτερα έναν οπαδό του Κασιδιάρη από το ακροατήριο να τον χαιρετά ναζιστικά την ώρα που ο καταδικασμένος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής επέστρεφε στο κελί του.

Πηγή: newsbeast.gr