Οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι πεθαίνουν από την ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός κατά «απίστευτα υψηλή» αναλογία αναφέρει άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο περιοδικό The Atlantic.

Μέχρι στιγμής το 2022 τα τρία τέταρτα των ασθενών που υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 ήταν 65 ετών και άνω.

Το 93% των ασθενών που υπέκυψαν ήταν άνω των 50 ετών, προσθέτει το περιοδικό, επικαλούμενο δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Χαμηλό το ποσοστό του εμβολιασμού

Οι ΗΠΑ όχι μόνο έχουν χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού των ηλικιωμένων, αλλά και πιο πλημμελή κάλυψη υγείας για αυτή την ηλικιακή κατηγορία, τονίζει το περιοδικό. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, έχει εμβολιαστεί πλήρως το 96% των πολιτών άνω των 65 στις ΗΠΑ, το ποσοστό αυτό βρίσκεται στο 88,5%.

«Τα ποσοστά μας ως προς τον εμβολιασμό και τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους ανθρώπους άνω των 60 και 65 ετών είναι ανησυχητικά χαμηλά και εκθέτουν τρομερά πολύ κόσμο (…) στον κίνδυνο σοβαρής νόσησης, εισαγωγής σε νοσοκομείο και θανάτου», τόνισε μιλώντας στο Ατλάντικ ο Έρικ Τόπολ, διευθυντής του Scripps Research Translational Institute. Χαρακτήρισε μια από τις μεγαλύτερες «απογοητεύσεις» ως προς τις επιδόσεις των ΗΠΑ το στοιχείο αυτό μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το πρακτορείο Xinhua.

Πηγή: newsbeast.gr