Η επιδημία της Covid-19 οδήγησε στη ματαίωση του καρναβαλιού της Νίκαιας, στη Γαλλία. Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, η εκδήλωση δεν θα γίνει τον φετινό χειμώνα, λόγω κορονοϊού.

«Δεδομένης της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης και του μεγάλου αριθμού επισκεπτών που προσελκύει μια τέτοια εκδήλωση, το καρναβάλι της Νίκαιας, που επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 13 έως τις 27 Φεβρουαρίου 2021, μετατίθεται για το 2022», διευκρίνισε σε ανακοίνωση η δημοτική αρχή.

Το καρναβάλι προσελκύει κάθε χρόνο από 100.000 έως 200.000 επισκέπτες, Γάλλους και ξένους, και προκαλεί τζίρο σχεδόν 30 εκατομμυρίων ευρώ, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Παρά την αναβολή, η Νίκαια δεσμεύεται να υποστηρίξει τον επόμενο χρόνο τη δραστηριότητα των καρναβαλιστών, η τεχνογνωσία των οποίων αποτελεί μέρος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης. Αυτή η τεχνογνωσία θα παρουσιαστεί και θα αξιοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του έτους 2021, στον προγραμματισμό εκδηλώσεων της Νίκαιας και τον μητροπολιτικό προγραμματισμό», διαβεβαίωσε ακόμη.

Η τελευταία ακύρωση του καρναβαλιού της Νίκαιας ανάγεται στο 1991, όταν η εκδήλωση ματαιώθηκε λόγω των κινδύνων που συνδέονταν με τον Πόλεμο του Κόλπου.

Η υγειονομική κρίση είχε οδηγήσει ήδη στην ακύρωση της τελευταίας ημέρας του φετινού καρναβαλιού που είχε αποφασιστεί την τελευταία στιγμή από τον δήμαρχο Κριστιάν Εστροζί κατά την εκδήλωση του πρώτου επιδημιολογικού κύματος.

Η έκδοση του 2021 -η 137η- που μετατέθηκε για το 2022, θα τεθεί υπό το έμβλημα «Βασιλιάς των Ζώων».

Η Νίκαια ανακοίνωσε ήδη την αναβολή της διοργάνωσης του «χωριού των Χριστουγέννων» λόγω της υγειονομικής κρίσης. Η γιορτή αυτή, που δεν είναι τόσο παλιά όσο εκείνη σε άλλες πόλεις, προσελκύει έναν αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: newsbeast.gr