Υπάρχουν δύο τρόποι να προχωρήσεις, μπορείς να ηγείσαι ή να ακολουθείς. Για όλους εμάς εδώ στον Όμιλο Katikies αυτό δεν αποτέλεσε ποτέ ουσιαστικό δίλημμα. Στις σχεδόν τέσσερις δεκαετίες που δραστηριοποιούμαστε στον απαιτητικό και ταχέως αναπτυσσόμενο κόσμο της πολυτελούς φιλοξενίας έχουμε μάθει πως κάθε νέο βήμα πρέπει να μας οδηγεί πιο κοντά στον κυρίαρχο στόχο μας: την κορυφαία συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη μας. Έτσι με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα συναρπαστικά μας νέα, που αφορούν φυσικά στην επέκταση της συνεργασίας μας με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του, που αναλαμβάνει τη γευστική επιμέλεια όλων των ξενοδοχείων του Ομίλου σε Σαντορίνη και Μύκονο.

«Στα περισσότερα από 35 χρόνια παρουσίας μας θέτουμε πάντα τον επισκέπτη μας και την εμπειρία του μαζί μας στο επίκεντρο της ύπαρξης και της δράσης μας. Θέλουμε ο κάθε φιλοξενούμενος να φεύγει από εδώ, όχι απλά απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά πραγματικά χαρούμενος. Προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό διερωτόμαστε διαρκώς, «Τι θα ήθελα εγώ από τις διακοπές μου σε ένα resort του δικού μας επιπέδου;», και τολμώ να πω πως η κορυφαία γευστική εμπειρία καταλαμβάνει σχεδόν πάντα τις πρώτες θέσεις στις απαντήσεις μας. Ως εκ τούτου με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Έκτορα Μποτρίνι και την ομάδα του στην οικογένειά μας, καθώς είμαι απόλυτα βέβαιος πως το μοναδικό ταλέντο, ο επαγγελματισμός και οι αδιαπραγμάτευτες αξίες τού θα μας βοηθήσουν να προσφέρουμε μία ακόμη υψηλότερη εμπειρία φιλοξενίας στο εκλεκτό κοινό μας», δήλωσε ο Βασίλειος Κουμπής, Γενικός Διευθυντής των Katikies Hotels.

Το 2021 ο διάσημος σεφ ανέλαβε την εμβληματική Σελήνη, ένα κατά κοινή παραδοχή γαστρονομικό και πολιτιστικό ορόσημο της Σαντορίνης, δίνοντας νέα ζωή στο ιστορικό εστιατόριο αλλά και ταυτόχρονα με απόλυτο σεβασμό στα 37 χρόνια παρακαταθήκης του στον ελληνικό εστιατορικό χώρο. Αυτή ήταν και η αρχή μίας όμορφης (και βαθιά γευστικής) φιλίας. Σε αυτήν ακριβώς τη βάση, φέτος αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας, αναθέτοντας το σύνολο της γαστρονομικής εμπειρίας των κοσμογυρισμένων επισκεπτών μας στα ταλαντούχα και έμπειρα χέρια του καταξιωμένου Ελληνο-ιταλού σεφ, λανσάροντας μία νέα γευστική φιλοσοφία για το σύνολο των ξενοδοχείων μας. Η απόφαση αυτή υλοποιείται μέσα από νέες εστιατορικές αφίξεις, ιδιαίτερα μενού, αξιοποίηση της τοπικής πρώτης ύλης με καινοτόμες μαγειρικές τεχνικές, αλλά και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και δράσης.

«Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας του Ομίλου Katikies, καθώς αισθάνομαι πως η δημιουργική μου φιλοσοφία, την οποία υπηρετώ με απόλυτη προσήλωση σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τα υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ του συγκεκριμένου brand. Το νησί της Σαντορίνης προσφέρει αμέτρητους κρυμμένους γευστικούς θησαυρούς, τους οποίους και σκοπεύω να αξιοποιήσω στο έπακρο, σχεδιάζοντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία για τον επισκέπτη μας και προσφέροντάς του την αληθινή γεύση της Ελλάδας και της Μεσογείου στο πιάτο του», δήλωσε ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ και επιχειρηματίας Έκτορας Μποτρίνι.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν το πολυβραβευμένο εστιατόριο Botrini’s έχει ήδη βρει το κυκλαδίτικο «σπίτι» του στο ομορφότερο σημείο του εμβληματικού ξενοδοχείου Katikies Santorini, απολαμβάνοντας την πιο συγκλονιστική θέα στην Καλντέρα και προσφέροντας μία κορυφαία εμπειρία υψηλής γαστρονομίας για απαιτητικούς ουρανίσκους. Παράλληλα, η Σελήνη θα συνεχίσει να τιμά τα σχεδόν 40 χρόνια συνεχούς ιστορίας της μέσα από το μυσταγωγικό σκηνικό του Katikies Garden, όπου ο σεφ θα προσφέρει ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των ιδιαίτερων τοπικών προϊόντων και των μαγειρικών παραδόσεων του νησιού, πάντα φυσικά μέσα από τη δική του καινοτόμο δημιουργική ματιά. Το εντυπωσιακό Katikies Kirini, χτισμένο σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Οίας, αποκτά ένα ολοκαίνουριο εστιατόριο.

Το Thirasia, βαφτισμένο φυσικά από το μικρό ηφαιστιογενές νησάκι που απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη όπως απολαμβάνει το παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα, θα έχει μεσογειακό ταπεραμέντο αλλά και σαφείς ιταλικές κατευθύνσεις με έμπνευση από τη δεύτερη πατρίδα του σεφ και τις μαγειρικές παραδόσεις της Τοσκάνης. Το πανέμορφο Katikies Chromata ανανεώνει το εντυπωσιακό εστιατόριο Chroma με την πανοραμική θέα στο απέραντο γαλάζιο και το φλεγόμενο ουρανό το σούρουπο, στρέφοντάς το προς την ψαγμένη μεσογειακή κουζίνα, αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στο ψάρι και τους θησαυρούς της θάλασσας. Το πολυτελές Katikies Mykonos φυσικά και δεν θα μπορούσε να μη συμμετέχει στη νέα γαστρονομική εποχή με ιδιαίτερες εκπλήξεις και μοναδικά concept, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε όλα τα μυστικά μας ακόμη. Λίγη υπομονή!

Αυτό όμως που μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι πως από αυτή τη σεζόν όλα μας τα ξενοδοχεία και τα resorts θα μοιράζονται το ίδιο, λαχταριστό signature Katikies πρωινό, αλλά και ένα all-day a la carte μενού με μοναδικά γευστικά στοιχεία, σχεδιασμένο φυσικά από τον ίδιο τον Έκτορα Μποτρίνι και πάντα σε συνάρτηση με τα υψηλά γαστρονομικά στάνταρ του brand μας.

Ανάμεσα στις συναρπαστικές επιλογές του ολοκαίνουριου signature μενού μας, οι επισκέπτες θα συναντήσουν και μία απρόσμενη κατηγορία που τιτλοφορείται OMA και, όπως είναι σαφές και από το όνομά της, αποτελεί μία ωδή στην απλότητα και την καθαρότητα των γεύσεων, στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των πρώτων υλών, στην μικρότερη δυνατή -αλλά κομβική- παρέμβαση από το μαγειρικό χέρι, που θα μετατρέψει τα ολόφρεσκα δώρα της ελληνικής γης και θάλασσας σε μικρές μαγικές στιγμές συμπυκνωμένης απόλαυσης για τον ουρανίσκο. Τέλος, δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε πως ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης, και η πολύτιμη τέχνη του θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν -και να απογειώνουν- το πολυπαραγοντικό νέο γευστικό παζλ Katikies.

Πηγή: newsbeast.gr