Ο Έρνο Ρούμπικ είναι ο διάσημος εφευρέτης του εμβληματικού κύβου του Ρούμπικ και σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι το μέλλον της ανθρωπότητας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, ειδικά από την στιγμή που «δεν αλλάζει κάτι θετικά» με την τεχνολογία.

Ο 78χρονος Ούγγρος εφευρέτης που ζει σε ένα προάστιο της Βουδαπέστης, μίλησε στο πρακτορείο Reuters και ανέφερε ότι «η φύση έχει συστήματα που μπορούν να αποκαταστήσουν την ισορροπία εάν αυτή διαταραχθεί».

«Έχουμε ανατρέψει δραματικά αυτή την ισορροπία», είπε και πρόσθεσε πως «για μένα, το πιο οδυνηρό είναι ότι δεν φαίνεται να ξέρουμε πια τι σημαίνει να είσαι ταπεινός, λιτός ή φειδωλός».

«Θα πρέπει να επενδυθούν πολλά περισσότερα, όχι μόνο χρήματα, αλλά προσοχή, ενέργεια και διανοητική προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να είναι καλύτερα προετοιμασμένες για να διαχειριστούν τα λάθη μας», είπε.

Επίσης, ο Ρούμπικ προειδοποίησε για την υπερβολική χρήση ψηφιακών παιχνιδιών και συσκευών από παιδιά, λέγοντας ότι αυτά περιορίζουν το εύρος των ευκαιριών μάθησής τους στον φυσικό κόσμο.

«Αν βλέπω την πραγματικότητα μόνο μέσω ενός εικονικού φακού, αυτό μειώνει δραματικά την εμπειρία», είπε. «Είναι σαν να μην διαβάζεις μόνος σου ένα βιβλίο αλλά να βάζεις κάποιον να σου συνοψίσει το περιεχόμενο του βιβλίου. «Αρχίζουμε να χάνουμε τη σύνδεσή μας με τον πραγματικό κόσμο», κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr