Να αναθεωρήσει την απόφαση για μετατροπή του 26ου δημόσιου Γυμνασίου Κολωνακίου, σε πειραματικό κάλεσε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Κατανοούμε απολύτως την φιλοσοφία, όπως εκφράζεται από το υπουργείο Παιδείας, των συνδεδεμένων σχολείων. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε, ότι είναι στην απολύτως σωστή κατεύθυνση. Είναι αδιαμφισβήτητα ευγενής αυτός ο στόχος, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτός ο στόχος δεν υπηρετείται ούτε με σχέδια επί χάρτου, ούτε με εντολές και σίγουρα όχι με τελεσίγραφα», υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης.

«Δεν είναι δυνατόν για να επιλύσουμε ένα πρόβλημα, να δημιουργούμε ένα νέο, ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και ταυτόχρονα να διαταράσσουμε μία ευαίσθητη ισορροπία. Υπάρχει ένα ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο μεταξύ των άλλων εξηγεί μία πραγματικότητα, που τουλάχιστον εμείς, οι αυτοδιοικητικοί, τη γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, γιατί μιλάμε για την πόλη μας. Ότι η οποιαδήποτε μετατροπή, αποστερεί ένα δημοτικό σχολείο γειτονιάς, διαταράσσει την κοινωνική και μαθητική ζωή των μαθητών και ανατρέπει τον προγραμματισμό των οικογενειών. Επειδή λοιπόν δεν μπορεί να μεταθέτουμε στην τοπική κοινωνία, δεν μπορούμε να μεταθέτουμε στους γονείς, στα παιδιά, ένα πρόβλημα που εμείς οι ίδιοι δεν μπορέσαμε να λύσουμε τελικά και με διαβούλευση, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναθεωρήσει τη στάση του», είπε και πρόσθεσε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα στηρίξουμε τις οικογένειες και τους γονείς σε κάθε διεκδίκησή τους» .

Πηγή: newsbeast.gr