Τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου Αβέρωφ Νεοφύτου που διεκδικεί την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδέχτηκε την Παρασκευή (14/1) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Νεοφύτου ενώ στο «τραπέζι» της συνάντησής του βρέθηκε το Κυπριακό και οι εξελίξεις που σημειώνεται.

«Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε δίπλα σου και σου εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον αγώνα τον οποίον μόλις ξεκινάς», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Αγαπητέ μου Πρόεδρε, φίλε Αβέρωφ, σε καλωσορίζω για ακόμα μια φορά στην Αθήνα. Ως Πρόεδρος του αδελφού κόμματος, του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχεις οδηγήσει την παράταξη σε διαδοχικές νίκες και επιτυχίες στην Κύπρο. Πάντα με γνώμονα την ευθύνη και τον ρεαλισμό και πάντα αγωνιζόμενος για την ευημερία και την προκοπή του Κυπριακού λαού» του είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αβέρωφ Νεοφύτου

«Θέλω να σου ευχηθώ ολόψυχα καλή επιτυχία ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2023 και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι με την ίδια αφοσίωση, με την ίδια προσήλωση, για την ενότητα των Κυπρίων, για την προκοπή του Κυπριακού λαού και βέβαια για την επίλυση του μεγάλου μας εθνικού θέματος» πρόσθεσε.

Νεοφύτου σε Μητσοτάκη: Η θεαματική πρόοδος ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα

«Κύριε πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές σας. Να ξέρετε πως η θεαματική πρόοδος σε όλους τους τομείς στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των δικών σας πολιτικών, επανέφερε την αξιοπιστία στη χώρα. Αλλά, εξίσου σημαντικό, επανέφερε την αξιοπρέπεια και την εθνική υπερηφάνεια στον κάθε Έλληνα» απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αβέρωφ Νεοφύτου

«Σας ευχαριστώ διπλά, γιατί μία δυνατή Ελλάδα, που ήταν και παραμένει το ανιδιοτελές στήριγμα της Κύπρου, βοηθάτε την Κύπρο. Και σας ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε για την εθνική μας υπόθεση. Πάντα να είστε δυνατός για μία ακόμα πιο δυνατή Ελλάδα και μία δυνατή Κύπρο» συμπλήρωσε.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Αβέρωφ Νεοφύτου

Πηγή: newsbeast.gr