Το ζήτημα του κόστους της μάσκας υψηλής προστασίας ΚΝ95 που καλούνται να φορούν οι πολίτες έθεσε ο Γιώργος Παπαδάκης στην πρωινή του εκπομπή στον ΑΝΤ1 στο υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, με τον τελευταίο να φαίνεται να μην γνωρίζει πως πρόκειται για ένα μέσο προστασίας… μίας χρήσης.

«Αυτή εδώ είναι μάσκα υψηλής προστασίας ΚΝ95. Άκουσα τον κύριο Μαγιορκίνη που πηγαίνει συνέχεια στον ΣΚΑΪ και δεν έρχεται εδώ να λέει ότι αυτές προσφέρουν υψηλή προστασία. Αυτή εδώ από τη στιγμή που βγήκαν αυτές οι ανακοινώσεις, αυξάνεται συνεχώς η τιμή της. Κάποιοι κερδοσκοπούν. Ξέρετε κάτι… Η απάντηση για ένα προϊόν το οποίο έχει ζήτηση θα έχει αύξηση, δεν με καλύπτει γιατί είναι ένα υγειονομικό προϊόν που μου το προτείνουν, σχεδόν επιβάλουν, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και οι υπουργοί. Άρα θα πρέπει να έχουν διασφαλίσει ότι κανένας κερατάς δεν πρόκειται να κερδοσκοπήσει. Αν αυτό κάνει 1 ευρώ και έχεις 5 παιδιά, σημαίνει 150 ευρώ τον μήνα για να μετακινούνται αυτά και εσύ», είπε ο παρουσιαστής, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών.

«Καλά, αυτή δεν είναι ημερήσιας χρήσης» ήταν η αντίδραση του Μάκη Βορίδη, με τον Γιώργο Παπαδάκη να του επισημαίνει ότι είναι ημερήσιας χρήσης και τον υπουργό να φαίνεται να εκπλήσσεται.

«Δεν πιστεύω να την πλένεται και να την αφήνετε έξω;» παρατήρησαν με χιούμορ από το πάνελ, με τον υπουργό να γελά με το σχόλιο.

Δείτε τον διάλογο μετά το 14ο λεπτό στο παρακάτω βίντεο…

Η διάρκεια ζωής της μάσκας ΚΝ95

Η διάρκεια ζωής της μάσκας πολλαπλής χρήσης ΚΝ95 είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης και σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 10 ώρες, αντί για 2 με 3 ώρες που έχουν οι συνηθισμένες μάσκες μίας χρήσης.

Τι διαφορετικό όμως έχει αυτή η μάσκα από την απλή ή τη χειρουργική όμως και γιατί προτείνεται η χρήση της…

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών. Επίσης, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να κάνει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη προστασία.

Πηγή: newsbeast.gr