Στα τέλη του 1986 ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έγινε μόλις ο 2ος άνθρωπος παγκοσμίως με μαύρη Ferrari, με την οποία θα μπορούσε να μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες.

Η ιστορία έχει ως εξής…

Ανεβασμένος ψυχολογικά μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ ’86, όπου ο ίδιος έκανε εκπληκτικά πράγματα, ο Αργεντίνος ζήτησε ως δώρο από τον πρόεδρο της Νάπολι, Κοράντο Φερλαΐνο, μια μαύρη Ferrari Testarossa. Μέχρι τότε, μόνο ο Σιλβέστερ Σταλόνε είχε μαύρη Ferrari και για τον Ντιέγκο έγινε η δεύτερη εξαίρεση, η οποία κόστισε τελικά 990.000 δολάρια στον Φερλαΐνο.

Θέλοντας να του δείξει την ευγνωμοσύνη του, ο Μαραντόνα πήρε ως συνοδηγό τον πρόεδρο της Νάπολι στην πρώτη του βόλτα με τη μαύρη Testarossa και έγινε έξαλλος όταν διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε air condition. Παρ’ όλα αυτά, κράτησε το δώρο του προέδρου και της Ferrari, απολαμβάνοντας να οδηγεί το αυτοκίνητο βράδυ στους δρόμους της Νάπολη, όταν μπορούσε να κυκλοφορήσει πιο εύκολα.

Την ημέρα, πάντως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διασχίσει τη μισή Ιταλία, όπως παραδέχθηκε κάποτε σε συνέντευξη του: «Είχα πάει από τη Νάπολη στη Φλωρεντία και στη συνέχεια επέστρεφα, όταν λίγο έξω από την πόλη με σταμάτησε η αστυνομία επειδή έτρεχα υπερβολικά. Με αναγνώρισαν, υπέγραψα αυτόγραφα, βγάλαμε φωτογραφίες και έφυγα χωρίς κανένα πρόβλημα. Στο αυτοκίνητο είχα σχεδόν δύο κιλά κοκαΐνης…».

Πηγή: newsbeast.gr