Από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα ακούσουμε μέσα στην εβδομάδα -οι πληροφορίες λένε Τετάρτη – ποιο θα είναι το νέο πακέτο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας.

Η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες, προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες να τα βγάλουν πέρα με το τσουνάμι στις τιμές των καυσίμων αλλά και των προϊόντων.

Έτσι, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή, θα ανακοινωθούν τα μέτρα που θα αφορούν τόσο την στήριξη των ευάλωτων αλλά και μεγάλου μέρους του πληθυσμού που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του. Ειδικά γι’ αυτό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι με την μορφή κουπονιού.

Το εύρος των μέτρων που θα ανακοινωθούν θα εξαρτηθεί και από όσα θα αποφασιστούν στο σημερινό Eurogroup. Όπως συνήθως γίνεται ο πρωθυπουργός θα δώσει το περίγραμμα των μέτρων και αυτά στην συνέχεια θα εξειδικευθούν από το οικονομικό επιτελείο.

Σε αυτά, εκτός από τα ήδη γνωστά όπως είναι η αύξηση και η συνέχιση της επιδότησης σε λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικού, θα προστεθούν οι έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε νοικοκυριά και μείωση φόρων.

Πηγή: newsbeast.gr