Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εισηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογία που προέρχεται από την Ευρωομάδα της Αριστεράς και προτείνει να σταματήσει η χρηματοδότηση φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία σε περίπτωση που εγκριθεί, αναμένεται να επηρεάσει και τον φράκτη του Έβρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ανέφερε τα εξής:

«Ηχηρό Όχι της Ευρωβουλής στην προσπάθεια ορισμένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων Ελλάδας, Ιταλίας κ Αυστρίας, να χρησιμοποιήσουν ευρωπαϊκά κονδύλια για κατασκευή φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ – Τροπολογία Αριστεράς, Σοσιαλιστών, Πρασίνων & Renew».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση που εξέδωσε:

«Μετά την επιτυχία της χώρας μας να εξασφαλίσει την υποστήριξη και την χρηματοδότηση της ΕΕ σε μέτρα επιτήρησης στο φράχτη στον Έβρο ο κ. Παπαδημούλης κατέθεσε τροπολογία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την οποία ζητά να μην χρηματοδοτεί η ΕΕ την κατασκευή φρακτών στα εξωτερικά της σύνορα. Η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφέστατη, έχει εκδηλωθεί άλλωστε και από τις απόψεις άλλων στελεχών του όπως του κ. Τζανακόπουλου: να επανέλθει η κατάσταση χάους στο μεταναστευτικό και να μας γυρίσουν πίσω στην αλήστου μνήμης εποχή των ανοιχτών συνόρων στη στεριά, του “δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα” και των μεταναστών που κατά εκατοντάδες χιλιάδες “λιάζονταν” στην επικράτειά μας. Αυτά, και άλλα παρόμοια- σαν τα σχέδια για την εκ νέου φορολογική εξόντωση των πολιτών που αποκάλυψε ο κ. Δραγασάκης-εννοούν όταν λένε για “προοδευτική διακυβέρνηση”. Ο ΣΥΡΙΖΑ πασχίζει να αλλάξει ταχύτητα στην Ελλάδα, βάζοντας την όπισθεν».

Πηγή: newsbeast.gr