Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να παρασχεθεί βοήθεια σε κακοποιημένη ελεφαντίνα στην Ινδία ζητά με επιστολή του στον υπουργό Περιβάλλοντος, Δασών και Κλιματικής Αλλαγής της Ινδίας, Μπουπέντερ Γιαντάβ ο Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ. Εδώ και πολλά χρόνια ο τραγουδιστής είναι υποστηρικτής της οργάνωσης PETA (Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων) και ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μεταφερθεί το κακοποιημένο ζώο που ονομάζεται Jeymalyatha (επίσης γνωστή ως Joymala) σε κέντρο διάσωσης για την αποθεραπεία από ψυχολογικό τραύμα.

Η Joymala κρατήθηκε αιχμάλωτη σε ναό στην Ταμίλ Ναντού της Ινδίας. Σε ένα viral βίντεο το ζώο φαίνεται να κακοποιείται από τους φροντιστές του, οι οποίοι χρησιμοποιούν πένσες για να την ελέγξουν.

Στην επιστολή του ο Πολ ΜακΚάρτνεϊτονίζει: «Είμαι βέβαιος ότι θα ληφθούν μέτρα για να μεταφερθεί η βαριά κακοποιημένη ελεφαντίνα Jeymalyatha (Joymala) σε ένα κατάλληλο κέντρο διάσωσης όπου μπορεί να λάβει την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεται για τα ψυχολογικά της τραύματα και να ζήσει χωρίς αλυσίδες με την παρέα άλλων ζώων».

«Πιστεύω ότι συμφωνείτε ότι η Jeymalyatha έχει υποφέρει περισσότερο από αρκετά και ότι της αξίζει να περάσει τον υπόλοιπο χρόνο της σε αυτή τη Γη μακριά από τους κακοποιητικούς εκπαιδευτές της, να επανενταχθεί και να είναι μαζί με άλλους ελέφαντες» σημειώνει.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου η επιστολή του πρώην μέλους των θρυλικών Beatles ακολούθησε μετά από έκθεση κτηνιατρικής επιθεώρησης (και έκκληση της PETA India) για την κατάσταση της Joymala, η οποία διαπίστωσε ότι ο νέος φροντιστής της χρησιμοποίησε πένσες πάνω της, ακόμη και παρουσία επιθεωρητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους επιθεωρητές απαγορεύθηκε από τον φροντιστή να φωτογραφίσουν ή να καταγράψουν σε βίντεο την ελεφαντίνα. Η επιθεώρηση διεξήχθη μετά την κυκλοφορία δύο βίντεο τον Ιούνιο του 2022 και τον Φεβρουάριο του 2021 στα οποία η Jeymalyatha εμφανίζεται να κακοποιείται από άλλους φροντιστές αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πηγή: newsbeast.gr