Όποιος εμπλέκεται σε εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία θα κληθεί να λογοδοτήσει, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης Ντόμινικ Ράαμπ. «Η κατάσταση μετατρέπεται σε μια πολύ, πολύ πιο επικίνδυνη κακοτοπιά για τον Πούτιν από ό,τι θεωρώ ότι συνειδητοποιούσε», δήλωσε στο δίκτυο Sky News.

«Νομίζω ότι είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι όσοι ενέχονται σε εγκλήματα πολέμου θα κληθούν να λογοδοτήσουν», είπε ο Ράαμπ και πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν θα επιδιώξει να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία.

Ο πόλεμος, όπως είπε, δεν θα τελειώσει ακόμη και αν η Ρωσία καταφέρει να καταλάβει το Κίεβο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, και ερωτηθείς αν τυχόν θα επιβληθούν κυρώσεις στις ρωσικές πετρελαϊκές και στις ρωσικές εταιρείες φυσικού αερίου, ο Ράαμπ απάντησε: «Ναι, νομίζω ότι θα το εξετάσουμε αυτό πολύ προσεκτικά…καθώς λαμβάνουμε μέτρα για να γονατίσουμε την ρωσική πολεμική μηχανή, τίποτα δεν αποκλείεται».

Οι δυτικές χώρες έχουν ήδη επιβάλει μαζικές οικονομικές κυρώσεις ως απάντηση στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα.

«Οι προοπτικές για τη διπλωματία στην παρούσα στιγμή είναι λιγοστές»

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, οι προοπτικές μιας διπλωματικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης είναι λιγοστές, εκτίμησε ο βρετανός αξιωματούχος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC Radio και ερωτηθείς αν ο ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αποδεχτεί ουκρανικό αίτημα να βοηθήσει στη διαπραγμάτευση για να δοθεί τέλος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πιθανόν να κρατάει το «κλειδί» για την επίλυση της κρίσης, ο Ράαμπ απάντησε: «Ποιος ξέρει; Θα πω αυτό… θεωρώ ότι οι προοπτικές για τη διπλωματία στην παρούσα στιγμή είναι λιγοστές, αλλά θα πρέπει πάντα να διασφαλίζουμε ότι θα αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα για την διπλωματική επίλυση χωρίς, θεωρώ, να τρέφουμε πάρα πολλές ελπίδες».

Πηγή: newsbeast.gr