Ενώ πολλοί υψηλόβαθμοι βασιλικοί από την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα τη Δευτέρα (16/01) για την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, ένας πολύ ιδιαίτερος καλεσμένος έλαμψε διά της απουσίας του, και δεν είναι άλλος από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL, αναφέρθηκε στην απουσία του Γουίλιαμ όπως και του πατέρα του, Βασιλιά Κάρολου Γ’ από την κηδεία, καθώς σε άρθρο του επισημαίνει ότι, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου προτίμησε να φορέσει ποδιά μαγειρικής από το να παραστεί στην κηδεία του νονού του.

«Γι΄ αυτό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρέλειψε την κηδεία του νονού του Κωνσταντίνου;», διερωτάται το γερμανικό δίκτυο «RTL», δείχνοντας τον πρωτότοκο γιο του Βασιλιά Καρόλου, να συμμετέχει σε μάθημα μαγειρικής στο Μπέρκσάιρ.

«Είναι το βαφτιστήρι του εκλιπόντος μονάρχη! Τώρα εμφανίστηκε για να μαγειρέψει όχι μακριά από το μέρος που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο» τονίζει το δημοσίευμα. «Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν μπορούσε να απουσιάζει από την 25η επέτειο λειτουργίας της φιλανθρωπικής οργάνωσης που προσφέρει στους νέους απασχόληση και ζεστά γεύματα αφότου τελειώνουν το σχολείο», γράφει η εφημερίδα από την πλευρά της η «Daily Mail».

Σε άλλα βίντεο, ο αδερφός του «αντάρτη του βρετανικών ανακτόρων», Χάρι απεικονίζεται να συνομιλεί με το προσωπικό και τους εθελοντές του ιδρύματος. Ωστόσο, νοσταλγοί του Στέμματος εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που το βαφτιστήρι του τελευταίου βασιλιά της Ελλάδος, δεν ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραστεί στην κηδεία του νονού του, σχολιάζει το γερμανικό δημοσίευμα. «Ο Κωνσταντίνος Β’ και η σύζυγός του έζησαν στο Λονδίνο για χρόνια μετά την αναγκαστική εξορία στην Ελλάδα το 1974 μετά την κατάργηση της μοναρχίας. Τους επετράπη να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις το 2013» αναφέρει στη συνέχεια.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια εκπροσωπήθηκε από την αδερφή του Καρόλου, την πριγκίπισσα Άννα και τον σύζυγό της Sir Timothy Laurence, καταλήγει το δημοσίευμα.

Πηγή: newsbeast.gr