Στον Ρομάν Αμπράμοβιτς και τον ρόλο του στις συνομιλίες Μόσχας και Κιέβου αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εξηγώντας πως ο τελών υπό το κράτος των δυτικών κυρώσεων ρώσος ολιγάρχης διαδραμάτισε αρχικά ρόλο στις ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, αλλά η διαδικασία βρίσκεται τώρα στα χέρια των διαπραγματευτικών ομάδων των δύο πλευρών.

«Όντως συμμετείχε στο αρχικό στάδιο», δήλωσε ο Πεσκόφ για τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στους δημοσιογράφους. «Τώρα οι διαπραγματεύσεις γίνονται ανάμεσα στις δύο ομάδες, στους Ουκρανούς και στους Ρώσους».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε επίσης ότι οι τελευταίες απελάσεις αμερικανών διπλωματών ήταν ένα αναγκαστικό μέτρο, αφού η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι απελαύνει 12 ρώσους διπλωμάτες της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια.

Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα έλαβε κατάλογο με αμερικανούς διπλωμάτες που θεωρούνται «personae non gratae» σε μία κίνηση που σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποτελεί απάντηση στην αντίστοιχη αμερικανική στα Ηνωμένα Έθνη.

Το Κρεμλίνο ασχολήθηκε ειδικά με τις σερβικές ανησυχίες για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Οι σερβικές ανησυχίες αποτελούν προτεραιότητα για την Ρωσία, δήλωσε ο Πεσκόφ, αφού ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πρόεδρος της Σερβίας, στενής συμμάχου της Μόσχας, δήλωσε ότι η Βουλγαρία είναι υποχρεωμένη να συνεχίσει να προμηθεύει την χώρα του με ρωσικό φυσικό αέριο.

Πηγή: newsbeast.gr