Έξι πλοία του ρωσικού στόλου βρίσκονται στη Μεσόγειο, έχοντας ξεκινήσει από τη φουρτουνιασμένη Βαλτική πριν από 16 ημέρες, με το ΝΑΤΟ να παρακολουθεί τις κινήσεις τους λόγω και της έκρυθμης κατάστασης με την Ουκρανία.

Η ιταλική repubblica αναφέρει ότι τα έξι πλοία ξεκίνησαν από τις θάλασσες του βορρά μέσα σε άσχημες καιρικές συνθήκες, κάτι που ανάγκασαν τον στόλο να διαιρεθεί. Ωστόσο πέρασαν το Γιβραλτάρ και πλέον βρίσκονται στη Μεσόγειο, διασχίζοντας το κανάλι της Σικελίας.

Τα συγκεκριμένα πλοία είναι κατασκευασμένα για να μεταφέρουν άρματα μάχης και πάνω από 1.000 πεζοναύτες, με το ΝΑΤΟ να φοβάται πως μπορεί να έχουν προορισμό την Κριμαία και να βοηθήσουν τη Μόσχα στην πολιορκία της Ουκρανίας, όπως αναφέρει το ιταλικό Μέσο.

Τα πλοία παρακολουθούνται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, με τη διοίκηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας να προσπαθεί να κατανοήσει τις κινήσεις του στόλου της Ρωσίας. Αυτό που εξετάζεται είναι αν τα πλοία κατευθύνονται προς τη Μαύρη Θάλασσα για να συμβάλουν στην αναμέτρηση με την Ουκρανία ή αν προσπαθούν να μπουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στα ανοιχτά της Καλαβρίας.

Ο χάρτης με τα πλοία που δημοσιεύει η repubblica

Πηγή: newsbeast.gr