Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, μετέβη στην κατεχόμενη από τις ρωσικές δυνάμεις περιφέρεια της Ζαπορίζια στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Παράλληλα, το Κίεβο δηλώνει ότι ολοκληρώνει τις προετοιμασίες του για μια μεγάλη αντεπίθεση.

«Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο στρατηγός Σεργκέι Σοϊγκού, επιθεώρησε την προωθημένη θέση της διοίκησης ενός από τους σχηματισμούς του Ανατολικού στρατεύματος στην περιφέρεια της Ζαπορίζια», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το ρωσικό υπουργείο δεν διευκρίνισε την ημερομηνία ή την ακριβή τοποθεσία της επίσκεψης, αλλά μετέδωσε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Σοϊγκού, με στρατιωτικά, σε ελικόπτερο που πετούσε σε χαμηλό ύψος. Στο βίντεο αυτό, ο Σοϊγκού φαίνεται επίσης να δίνει μετάλλια σε Ρώσους στρατιώτες, ευχαριστώντας τους για τις «υπηρεσίες τους στη χώρα».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του σε συνάντηση που είχε με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς για τη «μεγάλη αποτελεσματικότητα στον εντοπισμό και την καταστροφή στρατιωτικού υλικού και (στρατευμάτων)» του Κιέβου.

Η επίσκεψη αυτή ανακοινώνεται την ώρα που συνεχίζονται σφοδρές μάχες για τον έλεγχο της Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, και επίσης καθώς η Μόσχα πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες πλήγματα από μεγάλη απόσταση με στόχο αρκετές ουκρανικές περιοχές, μεταξύ των οποίων αυτή του Κιέβου.

Αναλυτές αναφέρουν συχνά την περιφέρεια της Ζαπορίζια ως ένα από τα πιθανά κέντρα της μεγάλης αντεπίθεσης που έχει αναγγείλει ότι προετοιμάζει το Κίεβο.

Στις αρχές Μαρτίου, ο Σοϊγκού είχε πραγματοποιήσει και πάλι επίσκεψη αυτού του είδους στη ζώνη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr