Ο Γενς Στόλτενμπεργκ μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και αναφερόμενος στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, τόνισε ότι αναγνωρίζει τις «ανησυχίες» της Τουρκίας για τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας.

«Αναγνωρίζω τη σημασία της αντιμετώπισης των ανησυχιών που έχει εγείρει η Τουρκία», είπε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με την dailysabah.com.

Ακόμη, ανέφερε ότι «κανένας άλλος σύμμαχος του ΝΑΤΟ δεν έχει υποστεί περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία», καθώς η Άγκυρα θεωρεί ότι οι δύο Σκανδιναβικές χώρες έχουν δώσει καταφύγιο σε μέλη του ΡΚΚ.

«Πρέπει να καθίσουμε και να βρούμε έναν τρόπο να προχωρήσουμε», πρόσθεσε στη συνέχεια και χαρακτήρισε την Τουρκία ως «σημαντικό σύμμαχο» που είχε «ρόλο-κλειδί» στη μάχη κατά Ισλαμικού Χαλιφάτου, λόγω της «στρατηγικής γεωγραφικής θέσης», η οποία «είναι σημαντική για ολόκληρο το ΝΑΤΟ».

Σημειώνεται, ότι Τούρκοι αξιωματούχοι θα συναντηθούν με αντιπροσωπείες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Άγκυρα την Τετάρτη (24/5) προκειμένου να συζητήσουν τις αιτήσεις της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Πηγή: newsbeast.gr