Ο κόσμος κρατάει την ανάσα του καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να εξαπολύσει όλη τη δύναμη των ρωσικών στρατευμάτων σε μια μάχη Δαυίδ και Γολιάθ για την ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail ωστόσο οι Ρώσοι στρατιώτες που θα πλησιάσουν στο Κίεβο θα πληρώσουν ένα καταστροφικό τίμημα όταν τελικά πατήσουν το πόδι τους μέσα στην πολιορκημένη πόλη. Όλα αυτά σύμφωνα με τον «Wali» – έναν επίλεκτο ελεύθερο σκοπευτή βετεράνο πολέμου πλέον που σχεδιάζει να τους σκοτώσει με καθηλωτική ακρίβεια.

Βετεράνος δύο περιοδειών στο Αφγανιστάν με το καναδικό 22ο Βασιλικό Σύνταγμα, ο Wali άφησε πίσω του την αρραβωνιαστικιά, έναν γιο ενός έτους και μια άνετη ζωή ως προγραμματιστής πληροφορικής για να ανταποκριθεί στην έκκληση της Ουκρανίας για ξένους στρατιώτες.

Εβδομάδες αργότερα είναι κρυμμένος ψηλά πάνω από τους δρόμους του Κιέβου σε μια μυστική γωνιά, έτοιμος να υποδεχτεί τον πρώτο Ρώσο εισβολέα που θα δει με μια σφαίρα από το τουφέκι του .338.

«Θέλω το παιδί μου να είναι περήφανο για εμένα»

Η ιστορία του Καναδού ελεύθερου σκοπευτή είναι μεγάλη, καθώς έχει πολεμήσει στο Αφγανιστάν με τα ρεκόρ του, όσον αφορά τις εκτελέσεις από αποστάσεις που ξεπερνούν ακόμα και τα δύο χιλιόμετρα, να τον έχουν κατατάξει στη λίστα με τους θρυλικότερους snipers παγκοσμίως. Ο ίδιος, έχει βρεθεί και στο Ιράκ, ως εθελοντής προκειμένου να πολεμήσει και το Ισλαμικό Κράτος, ενώ τώρα έλαβε την απόφαση να βρεθεί στο πλευρό των Ουκρανών απέναντι στους Ρώσους.

«Δεν μου αρέσει η ιδέα να πυροβολήσω κανέναν. Αλλά όταν έρθει η ώρα να πιέσω τη σκανδάλη, δεν θα διστάσω», λέει ο Wali στη Mail σε τηλεφωνική συνέντευξη. Μιλώντας δε για το ενδεχόμενο ο ίδιος να σκοτωθεί στις συγκρούσεις με τους Ρώσους, τονίζει πως ελπίζει ότι ο μικρός του γιος θα μεγαλώσει κατανοώντας ότι ο πατέρας του πέθανε πολεμώντας για κάτι μεγαλύτερο από μια αιματηρή μάχη για παγωμένα εδάφη στην ανατολική Ευρώπη. «Θα ήθελα να είναι περήφανος για μένα και να μεγαλώσει πιστεύοντας στις ίδιες αξίες για τις οποίες παλεύω κι εγώ», λέει.

«Δεν το κάνω μόνο για την Ουκρανία, το κάνω για όλους. Η Ουκρανία είναι η πρώτη γραμμή για την ελευθερία», λέει σε μία από τις τελευταίες του επαφές με τον δυτικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα κλείσει το κινητό του και θα επικοινωνεί μόνο μέσω των συστημάτων του ουκρανικού στρατού προκειμένου να μην μπορούν να τον εντοπίσουν.

Οι παρατηρήσεις του Wali από ψηλά όπου και βρίσκεται κρυμμένος

Ο Wali Πλέον, είναι κρυμμένος σε μυστική τοποθεσία στο Κίεβο, έτοιμος να υποδεχτεί τον πρώτο Ρώσο εισβολέα. «Εάν ο Πούτιν θέλει πραγματικά το Κίεβο, θα πρέπει να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα. Κανείς δεν θέλει τους Ρώσους εδώ και όλοι θα αντισταθούν. Η ζημιά που μπορούμε να τους κάνουμε θα είναι τρελή. Θα χάσουν τόσες ζωές που θα γίνει ένα άλλο Στάλινγκραντ», λέει στη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτή είναι μια τεράστια, χτισμένη πόλη, όχι κάποιο χωριό. Κοιτάζοντας από το σημείο που βρίσκομαι τώρα, μπορώ να δω τόσες πολλές κατασκευές και κτίρια για να πυροβολήσω, τόσα πολλά μέρη για να κρύψω όπλα και να πραγματοποιήσω ενέδρες. Δεν θα ξέρουν τι τους έχει χτυπήσει», ορκίζεται ο Wali αναφερόμενος στο ενδεχόμενο οι Ρώσοι να μπουν στο Κίεβο.

«Οι Ρώσοι έχουν ήδη αποτύχει να καταλάβουν το Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, που είναι μικρότερες πόλεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσουν το Κίεβο. Θα είναι καλύτερα για όλους αν αποφασίσουν να μην επιτεθούν, λέει.

Πηγή: newsbeast.gr