Επ’ ουδενί δεν εντάσσεται στα σχέδια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μια νέα καθολική ρύθμιση για την απαγόρευση των αιολικών πάρκων στα βουνά της χώρα μας, καθώς όπως διευκρινίζεται από το ίδιο, οι υπάρχουσες περιβαλλοντικές προϋποθέσεις και η αδειοδοτική διαδικασία συγκροτούν ένα καλό πλαίσιο ελέγχου αναφορικά με τις περιοχές που επιτρέπεται ή όχι η εγκατάστασή τους στην Ελλάδα.

«Το οριζόντιο δεν είναι ούτε αναλογικό, ούτε δίκαιο αλλά ούτε και σωστό» όπως διευκρινίζεται χαρακτηριστικά από το Υπουργείο.

Η εν λόγω θέση έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τον σημαίνοντα ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (όπως είναι η αιολική) για τη σταδιακή αποτίναξη των λιγνιτικών μονάδων από τη χώρα μας.

Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της εκμετάλλευσης καθαρών μορφών ενέργειας αποτελεί το μέλλον για ολόκληρο τον πλανήτη καθώς πρόκειται για ανεξάντλητες πηγές που δεν ρυπαίνουν το περιβάλλον και ως προς τα εγχώρια δεδομένα, συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδας.

Πηγή: newsbeast.gr