Μελέτη που βγήκε στη δημοσιότητα υποστηρίζει ότι έχουν μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό οι άνδρες που έχουν σχέση ή βγαίνουν περιστασιακά με κάποιο άτομο, με αποτέλεσμα να είναι μόνοι τους.

Όπως αναφέρει η nypost.com, οι 6 στους 10 νέους άντρες δεν έχουν σχέση ή περιστασιακό ταίρι, ενώ το 15% δεν έχει φίλους ή κάποιο άτομο δίπλα του. Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο να είναι μόνοι τους ερωτικά και η μοναξιά να επεκτείνεται με την πάροδο των ετών και σε άλλους είδους σχέσεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνδρες και ειδικά οι νέοι, επιλέγουν πλέον να μείνουν μόνοι κυρίως λόγω των ψηφιακών δυνατοτήτων που είναι διαθέσιμες και επιβεβαιώνουν τα κοινωνικά στερεότυπα.

Άντρας ξαπλωμένος στον καναπέ κοιτάει το κινητό του

Παραδείγματος χάριν, η πορνογραφία είναι προτιμότερη από την διαδικασία ενός ραντεβού, πόσο μάλλον μιας σχέσης, όπως και η επικοινωνία ή επαφή μέσω των social media, όπως το Instagram.

«Οι νεαροί άντρες παρακολουθούν πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουν πολύ πορνό και νομίζω ότι ικανοποιούν πολλές από τις ανάγκες τους χωρίς να χρειάζεται να βγουν έξω», είπε χαρακτηριστικά ο ψυχολόγος Φρεντ Ραμπίνοβιτς.

Επίσης, η καθηγήτρια ψυχολογίας του NYU, Niobe Way χαρακτήρισε την κατάσταση ως «κρίση σύνδεσης» και «αποσύνδεσης από τον εαυτό».

Πηγή: newsbeast.gr