Πολλαπλασιάζονται τα μπλόκα που στήνουν οι αγρότες, καθώς ζητούν η κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής, το οποίο είναι αρκετά υψηλό, σύμφωνα με τους ίδιους.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, οι αγρότες από την Αιγιάλεια, άναψαν φωτιές επί της Εθνικής Οδού στον κόμβο Μεγανίτη με τεράστιες φλόγες και πυκνό μαύρο καπνό να δίνουν ξεχωριστό τόνο στην κινητοποίηση.

Επίσης, στις 11 το πρωί της Δευτέρας (7/2), ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου συγκεντρώθηκε στο Νοσοκομείο και κατευθύνθηκε προς την «Ολυμπία Οδό» και συγκεκριμένα στον Κόμβο Μεγανίτη, τον οποίον και αποφάσισαν να «κλείσουν».

Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος Γιάννης Μποδιώτης, ο αποκλεισμός αυτός μπορεί να είναι ολιγόωρος αλλά και «μόνιμος». Χαρακτηριστικά, ο κ.Μποδιώτης σημείωσε πως οι αγρότες που συμμετέχουν στην κινητοποίηση είναι πολλοί, ενώ συνεχώς προσέρχονται και άλλοι.

Παράλληλα, κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στο μπλόκο του Αιγίου αλλά και τους κατοίκους του Αιγίου να τους συμπαρασταθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες του Αιγίου αποφάσισαν να μην ανοίξουν την παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών το μεσημέρι.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν τόσο ο βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, όσο και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Σημειώνεται, ότι η Αστυνομία έκλεισε την πρόσβαση στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Αθηνών.

Πηγή: newsbeast.gr