Οι κατηγορίες που εξαπολύει η Τουρκία κατά της Ελλάδας ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν τη διεθνή κοινότητα, τονίζουν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης νήσων και προκλητικών ελληνικών ενεργειών.

«Οι πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών αποτελούν μια επανάληψη των τουρκικών έωλων αιτιάσεων τις οποίες η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει στο σύνολό τους με σειρά από τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές, που έχουν αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», αναφέρουν οι διπλωματικές πηγές.

«Εξίσου απορριπτέες στο σύνολό τους είναι και οι υποτιθέμενες κατηγορίες περί «ελληνικών προκλητικών ενεργειών», οι οποίες εκτοξεύονται από μια χώρα η οποία συστηματικά χρησιμοποιεί ανοιχτά την απειλή πολέμου, αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνάπτει ανυπόστατα και παράνομα μνημόνια αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καθημερινά παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι εν λόγω κατηγορίες ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν την διεθνή κοινότητα», προσθέτουν.

Σημειώνεται πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, τόνισε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ΕΡΤ:

«Βλέπουμε πως οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, τον τελευταίο καιρό, με δηλώσεις κάποιων που προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση, η ισορροπία των δύο χωρών να έχει επιδεινωθεί στην πράξη. Αλλα μιλάμε και για το θέμα της στρατικοποίησης των νησιών.

Δεν μιλώ μόνο με τον Μενέντεζ και μερικούς άλλους που προσπαθούν να μην λάβει η Τουρκία τα F-16. Αλλά μιλάμε και για το θέμα της στρατικοποίησης των νησιών.

Η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης και στέλνει εκεί όπλα που προμηθεύεται από τις ΗΠΑ και δεν έχουμε δει ούτε μια δήλωση από τις ΗΠΑ».

Πηγή: newsbeast.gr