Βρισκόμαστε αισίως στην 27η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία και από τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στη γειτονική της χώρα. Αναμφίβολα τα περισσότερα βλέμματα έχουν πέσει πάνω στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με πλήθος αναλυτών να προσπαθούν να ερμηνεύσουν και να προειδοποιήσουν για τις σκέψεις του, τα σχέδιά του και τις επόμενες κινήσεις του.

Μετά την είδηση ότι ο ιστότοπος loser.com έχρισε τον Ρώσο πρόεδρο ως τον «πιο αποτυχημένο άνθρωπο αυτή τη στιγμή στον κόσμο», ένα βίντεο-μοντάζ έχει γίνει viral τις τελευταίες μέρες. Και δείχνει τις χειραψίες (ή μάλλον τις απόπειρες αυτών) του Πούτιν με άλλους ηγέτες που… δεν πήγαν πολύ καλά.

Όπως φαίνεται παρά την οικονομική και στρατιωτική του ισχύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βιώσει ουκ ολίγες στιγμές αμηχανίας. Ισχυροί ηγέτες του πλανήτη, αλλά και απλοί πολίτες απέφυγαν, ακόμα και μπροστά στα τηλεοπτικά φλας, να του σφίξουν το χέρι.

Ένα σχετικό βίντεο λοιπόν κάνει το γύρω του ίντερνετ τις τελευταίες μέρες και κάνει θραύση σε πλατφόρμες όπως το TikTok ή το δημοφιλές φόρουμ Reddit, με τα views συνολικά να ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια.

Το «άκυρο» που έφαγε και από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Οι… αμήχανες χειραψίες του Βλαντιμίρ Πούτιν έλαβαν χώρα πριν το 2020, δηλαδή την πανδημία του κορoνοϊού και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που την ακολούθησαν. από τις πλέον ενδιαφέρουσες στιγμές του βίντεο ήταν όταν ο ηγέτης της Μόσχας προσπάθησε να χαιρετίσει τον ομόλογό του της Βόρειας Κορέας -και θεωρούμενο σύμμαχό του- Κιμ Γιονγκ Ουν, από τον οποίο, όμως, εισέπραξε…πάγο.

Η συγκεκριμένη συνάντηση των δύο ηγετών τοποθετείται, σύμφωνα με το Newsweek κατά τη διάρκεια της εθιμοτυπικής ανταλλαγής δώρων, πριν την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο ηγετών, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στο Βλαδιβοστόκ, τον Απρίλιο του 2019.

Αυτό που σχολιάζεται από όλους πάντως είναι ότι σε κάθε μία από τις αποτυχημένες απόπειρες χειραψίας ο Πούτιν δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία του.

Πηγή: newsbeast.gr