Το αμερικανικό μοντέλο προσέγγισης του εκλογικού του ακροατηρίου που θέλει τον εκάστοτε πολιτικό να βγαίνει από το προστατευμένο περιβάλλον του γραφείου του και να γίνεται ένα με τους πολίτες υιοθετεί στις περιοδείες του πρωθυπουργός. Έτσι, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Κεφαλονιά, πέραν των σημαντικών συναντήσεων με τοπικούς παράγοντες του νησιού, των εξαγγελιών για παρεμβάσεις σε έργα υποδομής (οδικό δίκτυο, λιμάνι) αλλά και στην υγεία, καθώς δεσμεύτηκε για προσλήψεις σε προσωπικό στο γενικό νοσοκομείο Κεφαλονιάς αλλά και άμεση λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε στο πλακόστρωτο του Αργοστολίου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες στα καφέ της πόλης.

Οι διάλογοι

Μία κυρία τον πλησίασε, εκφράζοντας ένθερμα την υποστήριξη της στο πρόσωπο του και λέγοντάς του: «Και την επόμενη τετραετία κοντά μας», με τον πρωθυπουργό να της απαντά: «Από εσάς εξαρτάται, εγώ κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου».

Στα πηγαδάκια που είχαν δημιουργηθεί, οι ψίθυροι που ακουγόταν είχαν προεκλογική χροιά, καθώς δεν ήταν λίγοι πολίτες που τοποθετούσαν τις κάλπες αμέσως μετά το νέο έτος. Στο νησί οι αφίξεις των τουριστών ξεπέρασαν ακόμα και αυτές του 2019, και αυτό ήταν ξεκάθαρο, καθώς όλα τα καταστήματα ήταν γεμάτα. Δεν έλειπαν και οι Έλληνες ομογενείς που επέστρεψαν στην πατρίδα για τις διακοπές τους. Λίγα μέτρα πιο κάτω ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με έναν Έλληνα ομογενή από την Αυστραλία, ο οποίος έπινε τον καφέ του με τη σύζυγό του. «Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις στις εκλογές» του είπε χαμογελώντας, τον ρώτησε εάν βρίσκεται στην αρχή των διακοπών και του ευχήθηκε τα καλύτερα, επισημαίνοντάς του να μην ξεχνά ποτέ «τη μαμά πατρίδα». Άλλωστε, στις προσεχείς εκλογές ψηφίζουν για πρώτη φορά οι Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους και στόχος του Μαξίμου είναι να εγγραφούν ολοένα και περισσότεροι στους εκλογικούς καταλόγους ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο μαζική προσέλευση στις κάλπες.

Στην συνέχεια ένας συνταξιούχος πυροσβέστης τον σταμάτησε εκφράζοντας τα παράπονά για τα αναδρομικά. Ο πρωθυπουργός τον άκουσε με προσοχή, τον ρώτησε σε ποια χρονολογία αναφέρεται. Εκείνος απάντησε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε από το 2014 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του εξήγησε ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πρόσθεσε: «Εμείς τα αναδρομικά τα δώσαμε πίσω».

Ο πρωθυπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για τις παρεμβάσεις που έχουν κάνει καταστηματάρχες στις επιχειρήσεις τους σχολιάζοντας ότι έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις με σύγχρονες υποδομές αναβαθμίζοντας την εμπορική αξία της περιοχής.

Η αγωνία για τη μονοεδρική

Πάντως, το γεγονός ότι η Κεφαλονιά είναι μια από τις μονοεδρικές περιφέρειες αποκτά πρόσθετο πολιτικό ενδιαφέρον για την Πειραιώς ενόψει των προσεχών εθνικών εκλογών. Ο εσωκομματικός ανταγωνισμός είναι μεγάλος, γαλάζιοι πολιτευτές αναμένουν το πράσινο φως για την ένταξή τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ενώ όπως έλεγαν κομματικά στελέχη στο Newsbeast στη μάχη για την κατάκτηση και αυτής της Περιφέρειας δεν περισσεύει κανείς.

Πηγή: newsbeast.gr