‘Άλλοι τρεις δήμοι της Αττικής προχώρησαν στη διανομή τάμπλετς σε όσους μαθητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην τηλεκπαίδευση, λόγω δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους. Ο δήμος Βύρωνα, μέσα από διακριτική συνεννόηση με τους διευθυντές σχολείων προμηθεύτηκε 233 τάμπλετς, εκ των οποίων τα 215 είναι για μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τα 18 για μαθητές της Δευτεροβάθμιας. Η δαπάνη καλύφθηκε εξολοκλήρου από τον δήμο.

«Η δημοτική Αρχή αποφάσισε να αγοράσει τα τάμπλετς για την τηλεκπαίδευση των μαθητών εκείνων, που οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης και πρόσθεσε: «Ως δήμος θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να καλύψουμε εμείς αυτό το κενό, γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι ύψιστο αγαθό και όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε αυτήν ισότιμα και ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα».

Ο δήμος Πετρούπολης προχώρησε στην έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών Επιτροπών, προκειμένου να εξοπλιστούν με τάμπλετς μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης κι έτσι να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία. Τα τάμπλετς θα αποτελούν πλέον σχολική περιουσία και θα διατεθούν σε όποιον μαθητή τα έχει ανάγκη.

«Η διοίκηση του δήμου βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να σταθεί αρωγός σε αυτές τις δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ο δήμος Πετρούπολης στέκεται για ακόμη μια φορά στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας την πρωτοβουλία να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται», ανέφερε ο δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και κατέληξε: «Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών».

Τη διανομή προς τα σχολεία ξεκίνησε σήμερα και ο δήμος Χαλανδρίου, ο οποίος προμηθεύτηκε 125 τάμπλετς με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και εφόσον προκύψουν επιπλέον ανάγκες, η δημοτική Αρχή θα φροντίσει για την κάλυψή τους.

Τέλος, τις προηγούμενες ημέρες τάμπλετς προς τα σχολεία διέθεσαν και δύο δήμοι της Ανατολικής Αττικής, ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου και ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας.

Πηγή: newsbeast.gr