Ο Εντ Σίραν, η Καμίλα Καμπέγιο και οι Snow Patrol είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη φιλανθρωπική εκδήλωση Concert for Ukraine (Συναυλία για την Ουκρανία).

Η δίωρη συναυλία συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στην Ουκρανία διοργανώνεται στις 29 Μαρτίου, στο Resorts World Arena, στο Μπέρμιγχαμ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα ITV, STV και η Livewire Pictures ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης λόγω Καταστροφών (DEC) στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον όμιλο Media & Entertainment Global και καλούν καλλιτέχνες από τον κόσμο της μουσικής για μια μοναδική εκδήλωση που θα διαδώσει μήνυμα ελπίδας και υποστήριξης.

Η Καμίλα Καμπέγιο δήλωσε ότι «ραγίζει η καρδιά της» για τον λαό της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε ευθύνη» να βοηθήσουμε.

Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την παροχή τροφίμων, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας σε πρόσφυγες στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες.

Το ITV δεσμεύθηκε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από χορηγίες και διαφημίσεις από τη μετάδοση της συναυλίας – περίπου τρία εκατομμύρια αγγλικές λίρες.

Βούλγαροι στη Νέα Υόρκη οργανώνουν συναυλία για να βοηθήσουν Ουκρανούς μουσικούς και καλλιτέχνες

Συναυλία με τίτλο «Μαζί με την Ουκρανία» θα πραγματοποιηθεί στο Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Νέα Υόρκη στις 11 Απριλίου. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στους Ουκρανούς μουσικούς και καλλιτέχνες που αναζητούν καταφύγιο στη Βουλγαρία, δήλωσαν οι διοργανωτές στο Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Βούλγαροι και Ουκρανοί μουσικοί θα παίξουν μαζί, ανάμεσά τους η ‘Άννα Μπογκολιούμποβα (πιάνο), η Βαλερίγια Σολόχοβα (τσέλο) και Γιάκομπ Σαβράνσκι (πιάνο) από την Ουκρανία και η Αλεξαντρίνα Μπογιάνοβα (βιολί/βιόλα), ο Γκεόργκι Λεκόφ (πιάνο) και η Λόρα Τσεκοράτοβα (πιάνο) από τη Βουλγαρία.

Δωρεές μπορούν να δοθούν μέσω της ιστοσελίδας της εκδήλωσης. Το προτεινόμενο ποσό δωρεάς είναι 50 δολάρια ΗΠΑ αλλά οποιοδήποτε ποσό είναι ευπρόσδεκτο, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τις Βουλγαρικές Συναυλιακές Βραδιές στη Νέα Υόρκη σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Βουλγαρίας στη Νέα Υόρκη, τη Γενική Πρόξενο Μάγια Χρίστοβα, το Αμερικανικό Ίδρυμα για τη Βουλγαρία και τη Βουλγαρική Μουσική Ένωση.

Οι Βουλγαρικές Συναυλιακές Βραδιές στη Νέα Υόρκη (BCENY) είναι κύκλοι μουσικής δωματίου, με έδρα τη Νέα Υόρκη, στην οποία συμμετέχουν μερικοί από τους κορυφαίους σύγχρονους καλλιτέχνες, όπως γράφει στην ιστοσελίδα του.

Πηγή: newsbeast.gr