Οι κεντρικοί τραπεζίτες της ΕΚΤ που υποστηρίζουν ότι πρέπει να σημειωθεί μεγάλη άνοδος στα επιτόκια, «τρομάζουν» τα ομόλογα, τα οποία σημείωσαν μικρή υποχώρηση στη δευτερογενή αγορά. Έτσι, οι πιέσεις που ασκούν τα λεγόμενα «γεράκια» της ΕΚΤ επηρεάζουν αρνητικά την αγορά ομολόγων.

Μάλιστα, το έναυσμα έδωσε η τοποθέτηση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστρίας Robert Holzmann ο οποίος μιλώντας σε συνέντευξη τύπου υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη παραμένει αρκετά υψηλός, επομένως ο κίνδυνος να μην αυξήσει αρκετά τα επιτόκια η ΕΚΤ, είναι μεγαλύτερος από το να τα αυξήσει πάρα πολύ. Στο ΗΔΑΤ καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 14 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,12% , από 3,90% την Παρασκευή έναντι 2,29% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,83%.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0718 δολάρια από το επίπεδο των 1,0853 δολαρίων που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ / δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0776 δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr