Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας βρίσκεται εδώ και κάποια χρόνια στο στόχαστρο εξαιτίας των σχέσεών του με τον Τζέφρι Έπσταϊν. Οι δικηγόροι του απέτυχαν τώρα να πείσουν έναν δικαστή στις ΗΠΑ να απορρίψει την αγωγή της Βιρτζίνια Τζιούφρε που τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν έφηβη.

Σε μια απόφαση που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, ο Αμερικανός δικαστής Λιούις Κάπλαν ανέφερε πως η Τζιούφρε, 38 ετών, μπορεί να προβάλει απαιτήσεις για το ότι ο Άντριου τη χτύπησε και της προκάλεσε εσκεμμένα ψυχική δυσφορία ενώ ο αποβιώσας μεγαλοεπενδυτής Τζέφρι Επστάιν την εκμεταλλευόταν σεξουαλικά.

«Η νομική ομάδα μου συνέστησε να μην υπάρξει κανένα σχόλιο», δήλωσε μία εκπρόσωπος, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι σχέσεις με τον Έπσταϊν και οι σοβαρές κατηγορίες

Πρίγκιπας Άντριου

Ο 61χρονος πρίγκιπας, δευτερότοκος γιος της 95χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, αρνείται τις κατηγορίες της Τζιούφρε ότι την ανάγκασε να κάνει σεξ πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες στο σπίτι στο Λονδίνο της πρώην συντρόφου του Επστάιν Γκιλέν Μάξγουελ και ότι την κακοποίησε σε δύο ιδιοκτησίες του Επστάιν.

Η απόφαση του δικαστή σημαίνει πως ο Άντριου μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος σε δίκη που θα μπορούσε να ξεκινήσει κάποια στιγμή μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022, αν δεν υπάρξει συμβιβασμός.

Ο πρίγκιπας αναγκάστηκε να παραιτηθεί από δημόσια καθήκοντά του το 2019 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Επστάιν και έπειτα από μια ολέθρια συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC όπου ήλπιζε ότι θα καθάριζε το όνομά του, αλλά οδήγησε, αντίθετα, στη γελοιοποίησή του και σε περαιτέρω ερωτήματα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν χθες ότι δεν θα κάνουν κάποιο σχόλιο για ένα νομικό ζήτημα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: newsbeast.gr